Az Ellipsum Élmény- és Stranfürdőt is érinti a MIHŐ június 23-25 közé tervezett szolgáltatási szünete – közölte szombat délután a Miskolci Fürdőkre hivatkozva az önkormányzat sajtóosztálya.

Ahogyan az évek óta megszokott, és amint arról éppen egy napja számoltunk be a MIHŐ június 22-én éjféltől megkezdi távhőrendszerének évenként esedékes nyári karbantartását. Az önkormányzat írásában úgy fogalmaz, mindez azért érinti az újonnan megnyílt strandot is, mert a Miskolctapolcai Strandfürdő és Élményfürdő kialakítása során fontos szempont volt egy olyan fürdőkomplexum kiépítése, mely megőrzi a természet értékeit. Ennek jegyében a fürdő a környezetbarát távhőellátást választotta (a döntés nem mellesleg még a város Green City elkötelezettségéhez is illeszkedik.

– A Mályi-Kistokaj térségében lévő geotermikus létesítményekből származó hőenergiát, a MIHŐ a távhőrendszer segítségével szállítja át a Tapolcai városrészbe, így az Ellipsum Élményfürdő medencéiben forgatott víz felmelegítését és az épület komplexum fűtését, valamint használati melegvíz ellátását tiszta és megújuló energiával biztosítja. Mindezek következtében a MIHŐ – Miskolc város jelentős részént érintő – évenkéti nyári karbantartása az Ellipsum Élményfürdőt is érinti – hangsúlyozzák.

Az üzemeltető Miskolci Fürdők Kft. arra hívja fel a fürdőzők figyelmét, hogy június 23-25. között (jövő héten szerdától és péntekig) a távhőszolgáltatási szünet miatt a medencék vízhőmérséklete alacsonyabb lesz, illetve a melegvíz-csapokból hideg víz folyik majd. “Az Ellipsum Élmény és Strandfürdő többi szolgáltatása zavartalanul működik ebben a néhány napban is” – zárul a közlemény.