Miskolc ebből a szempontból az erős középmezőnyben foglal helyet, megelőzve többek között Tatabányát, Szolnokot, Nyíregyházát, Szekszárdot, Kaposvárt és Békéscsabát is. A borsodi a megyeszékhelyek közül a 11. helyet szerezte meg, megelőzve 8 nagyvárost is ebben az összehasonlításban.

Az ingatlanárak átlagos emelkedése gazdasági szempontból is jó hír, hiszen az ingatlanpiac forgalma és árai gyakran jó értékmérőnek mutatkoznak. Ugyanakkor a piaci szereplők közül természetesen az eladóknak kedvez a legjobban ez a folyamat, míg a vásárlók szempontjából nem a legjobb hír a drágulás, hiszen most jobban a zsebükbe kell nyúlniuk, hogy megvehessék álmaik lakását vagy házát.

„Idén az év eleji nagy pörgést követően elkezdtek emelkedni az ingatlanárak Miskolcon és környékén, ami a hirdetési árakban is megmutatkozott” – erősítette meg Demeter Tibor ingatlanpiaci szakértő.

– Ha nem tudnánk, hogy koronavírus-járvány volt, csak a számokat néznénk, akkor is azt mondanám, hogy enyhe emelkedést látunk a piacon. Kisebb visszaesés ugyan mutatkozott az érdeklődők számában, azonban most egy jól működő ingatlanpiac látható Miskolcon és országosan is. Minden szegmensben, így az új építésű lakások, a használt lakások és a családi házak estében is elindultak fölfelé az árak.

boon.hu