Miskolc. Zsolca felé. És még el sem kezdték… Küldjél

Kerékpárút építése II. ütem

Miskolc Megyei Jogú Város Önkormányzata a Terület- és Településfejlesztési Operatív Program támogatási rendszeréhez benyújtott „Fenntartható városi közlekedésfejlesztés – Kerékpárút építése II. ütem című TOP-6.4.1-16-MI1-2017-00001 jelű projektje keretében kerékpárút építését valósítja meg. A beruházás célja, hogy az érintett szakaszon a gyalogos és a kerékpáros közlekedés feltételei biztonságosabbá váljanak.

A projektről

A beruházás három önállóan megtervezett és kivitelezésre kerülő elemből áll:

1.      Kerékpáros létesítmény épül a Kondor Béla utcában. A kerékpáros létesítmény biztosítja az összeköttetést a meglévő Tiszai pályaudvar – Diósgyőri vár kerékpárforgalmi létesítménnyel. A tervezett kerékpáros létesítmény hossza kb. 1.600 méter. A várhatóan érintett közterületek: Nagy Lajos király útja, Táncsics Mihály tér, Kuruc utca, Kondor Béla utca, Előhegy utca, Róna utca, Bertalan utca, Szarkahegy utca.

2.      Kerékpáros létesítmény épül Komlóstető és a Diósgyőri vár között. Ez fog összeköttetést biztosítani a Komlóstető városrész és a Diósgyőri vár között. A tervezett kerékpáros létesítmény hossza 4.540 méter. A tervezett Miskolctapolca – Komlóstető útkapcsolatnak köszönhetően a déli városrészek és a Diósgyőr/Lillafüred alternatív összeköttetése valósul meg.

3.      Kerékpáros létesítmény épül Miskolc keleti kaputól Felsőzsolca felé, további elérést biztosítva a meglévő kerékpárúton Arnót, Onga, Alsózsolca települések felé. A kerékpáros létesítmény a keleti városkapu térségében lévő Auchan- körforgalomtól kiindulva kerékpárúton éri majd el Miskolc határánál, a Felsőzsolca felől TOP fejlesztésből megvalósuló kerékpárutat.

A PROJEKT MEGVALÓSÍTÁS TERVEZETT FIZIKAI BEFEJEZÉSE 2020.11.30.
A PROJEKT TERVEZETT ELSZÁMOLHATÓ BRUTTÓ ÖSSZKÖLTSÉGE 187.000.000 Ft
TÁMOGATÁSI INTENZITÁS 100%