Érdemes feltenni a kérdést észak-kelet Magyarország vonatkozásában milyen szolgáltatási színvonalat képvisel a vadonatúj élményfürdő? Eger és Nyíregyháza nem büszkélkedhet hasonló méretű és színvonalú komplexummal, ugyanakkor Debrecen, illetve Hajdúszoboszló élményfürdői talán egy nagyságrenddel jelentősebb intézmények, mint a Miskolctapolcán kialakított turisztikai attrakció.

A ’70-es évek közepétől a strandhoz organikusan kapcsolódott a Juno Szálló. Az Ellipsum Élmény- és Strandfürdőnek talán legnagyobb hiányossága, hogy nem rendelkezik szállodával. A legmodernebb fürdőkhöz napjainkban hoteleket is építenek, ami gazdaságosabbá teszi az üzemeltetését. Koncepcionális hiba, szemben a Debreceni vagy a Hajdúszoboszlói gyakorlattal, hogy az átadott Ellipsum fürdőhöz nem terveztek szállás kapacitást.

Térségünk legkorszerűbb strandjainak kültéri medencéi több ezer négyzetméteres vízfelületen, minőségi attrakciókat kínálnak a vendégeknek, ezen a területen még komoly fejlesztések szükségesek Miskolctapolcán. Kiváló példa erre Debrecen, ahol tavaly adták át az Aquvaticum Strandot, mely nagyságrendjét tekintve kétszer akkora kültéri vízfelülettel rendelkezik, mint a Miskolctapolcai Strandfürdő.

Mennyibe kerülnek a vadonatúj létesítmény szolgáltatásai? Elérhetőek vagy inkább drágák a belépőjegyek az Ellipsumba? A teljes árú felnőtt belépőjegy kedvezmények nélkül az élményfürdőbe 5990 forint, a strandfürdőhasználatával kiegészítve 8800 forintba kerül. Ugyanakkor számos kedvezmény igénybe vehető a jegyvásárlásnál, például Miskolckártyával az élményfürdőbe a felnőtt belépőjegy ára 4195 forint, az All-in belépő díja 6160 forint, ami tartalmazza az élményfürdő, a strand és a wellness használatát is. Összehasonlításként a teljesárú felnőtt belépőjegyért Debrecenben az Aquaticum Élmény- és Termálfürdőbe szaunahasználattal 6100 forintot, az Aquaticum Strand használatáért 4000 forintot kell kifizetnie a jegypénztárnál a kikapcsolódni vágyónak. A tiszaújvárosi gyógyfürdő szaunahasználattal együtt 4000 forintba, a mezőkövesdi termálfürdő napi jegye 2700 forintba, az Egri Termálfürdő felnőtt belépőjegye 1900 forintba kerül.

A miskolctapolcai strandfürdő aranykorát a ’70-es és ’80-as években élte. Ezekben az évtizedekben miskolci fiatalok ezreinek jelentett kikapcsolódást a strand. Nem szabad elfelejtenünk, hogy ennek a generációnak a munkája és szorgalma nyomán lett hazánk második legnagyobb városa Miskolc. Ezért úgy gondoljuk, hogy egy ledolgozott élet után a miskolci nyugdíjasok megérdemlik, hogy a megújult Ellipsum szolgáltatásait megfelelő kedvezménnyel vehessék igénybe.

Szeretnénk, ha a jövő generációja is legalább annyira kötődne Miskolctapolcához és a strandhoz, mint elődeink. A jövő lapjait a Szinva-völgyében azok a fiatalok írják, akik itt szeretnék az életüket kiteljesíteni és érzelmileg is kötődnek Miskolchoz.

Ezért javasoljuk, hogy a 65. életévüket betöltött, miskolci lakcímkártyával rendelkező nyugdíjasok, illetve a Miskolci Egyetem hallgatói részére hétfőtől csütörtökig az egész napos All-in belépőjegy 2500 forintos áron kerüljön értékesítésre, mely tartalmazza az élményfürdő, strandfürdő és wellness-fitnesz részleg használatát is.https://miskolcutcain.hu/2021/06/16/ellipsum-miskolc-legujabb-ekszere/?fbclid=IwAR2NXAs6x62QUoDVbx1MajTK1OqRdsXXZiPwQ-0baoKUA2h7DACt1vE9vkM