Skip to content

Ezektől veszünk atomerőművet…

Szeptemberre csúszhat a Szputnyik V uniós engedélyezése

A Reuters két forrása szerint az oroszok nem küldték el a vakcina klinikai tesztjeinek eredményeit.

Csúszik a Szputnyik V uniós engedélyezése, mert a fejlesztői nem küldték el a megadott határidőre a védőoltás klinikai tesztjeinek eredményeit – írja a Reuters két, az ügyre rálátással bíró forrására hivatkozva. Egyikük, egy német kormányzati tisztviselő azt is hozzátette:

Így legalább szeptemberig nem várható előrelépés.

A hírügynökség másik forrása szerint a Szputnyik V-t fejlesztő Gamaleja Intézet azt közölte, hogy a jövő héten, de legkésőbb június végéig megküldik a szükséges dokumentációt. Az eredeti határidő június 10-e volt.

A vakcinát forgalmazó orosz állami befektetési alapkezelő (RDIF) a fentieknek teljesen ellentmondva nyilatkozott a Reutersnek. Állításuk szerint a tesztek eredményeit elküldték, a felülvizsgálatuk már megtörtént, és az Európai Gyógyszerügynökség (EMA) pozitív visszajelzést adott. Szerintük, ha az uniós gyógyszerügynökség úgy dönt, akár már a következő két hónapban megkaphatja az engedélyt a Szputnyik V.

Az EMA még nem válaszolt a Reuters megkeresésére.



               

Figyelem! Az alábbi, a cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem az eszakhirnok.com nézeteit tükrözik. Mi a hírt/eseményt közöljük, a kommenteket nem tudjuk befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.



2 Comments

  1. Névtelen
    2021.06.17. 14:14

    Reuters? akkor igaz 😂🤣😁😀😂

    • Névtelen
      2021.06.17. 14:33

      A reuters jelenleg egy árnyalattal hitelesebbnek tűnik mint a pestisrácok meg az origo. De várjuk a cáfolatot te kis közmédiás.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük