Kínai zászlóvá alakított, vörös Fidesz-logó lengett  a parlamentben

A Párbeszéd frakcióvezetője, Szabó Tímea napirend előtti felszólalásával kezdődött el kedd reggel a parlamentben a tavaszi ülésszak utolsó rendes ülése, ahol a melegeket megbélyegző, eredetileg pedofilellenesként indult törvényről, a Fudan Egyetemről és az önkormányzati lakástörvényről is szavaznak. Szabó kemény hangú felszólalásában sorra felemlegette a ma megszavazásra váró törvényeket.

„Sok gyalázatos pillanata volt a maguk 11 éves kormányzásának, tisztelt képviselőtársaim, de a mai nap biztos, hogy a történelem sötét lapjaira kerül. (…)A mai szavazás tökéletetes összefoglalója annak, amiről az önök 11 éves kormányzása szól: a lopásról, Magyarország kínai eladósításáról, az ellenzéki városok elleni bosszúról, a magyar dolgozók rabszolgatartásáról és a másokkal szembeni gyűlöletkeltésről” – jelentette ki.

„Nem a melegek veszélyesek a gyerekekre, hanem maguk” – mondta a törvényjavaslatról, amely ellen hétfőn tüntetés volt.

 

„Szégyelljék magukat” – ezzel zárta a felszólalását, majd az ülést vezető, fideszes Jakab István tiltakozását kiváltva felakasztotta a pulpitusra azt a kínai zászlóvá formált, narancs helyett vörös színű Fidesz-logót, amelyet már a hétfői tüntetésen is látni lehetett. Jakab utasítani próbálta, hogy szedje le, majd közölte Szabóval, hogy eljárást fog indítani ellene.https://telex.hu/belfold/2021/06/15/fidesz-feliratu-kinai-zaszlot-akasztott-ki-szabo-timea-a-parlamentben