Skip to content

Trump: Nem tiltottam be a Facebookot, mert Zuckerberg állandóan hízelgett

A volt amerikai elnök szerint a Twitter és a Facebook korlátozza, mit lehet elmondani, ezért mindkét szolgáltatást meg kellene szüntetni.

Rövid közleményben gratulált az Egyesült Államok volt elnöke, Donald Trump Nigériának, amiért az afrikai ország nemrég betiltotta a Twittert. Ezt arra válaszul tették, hogy a mikroblog szabályszegés miatt kitiltotta a nigériai elnököt.

A válaszlépést örömmel fogadta Trump, aki szerint több országnak kellene hasonló intézkedéseket tennie. Mint írta, nem lehetséges, hogy két internetes eszköz egymaga dönt arról, miről szabad és nem szabad beszélni, hiszen minden véleménynek teret kellene adni.

Trump azt is megjegyezte, hogy míg elnök volt, nem foglalkozott a Facebook betiltásával, de csak azért, mert a szolgáltatás kiötlője, Mark Zuckerberg többször is felhívta őt, vacsorákra járt hozzá a Fehér Házba, és hízelgett neki.

A bejegyzés egy kérdéssel, pontosabban egy dátummal, 2024-gyel zárul. Trump ezzel arra utalhat, hogy ha esetlegesen újraválasztják, akkor három év múlva akár be is tilthatja a neki nem tetsző szolgáltatásokat. Köztük például a Facebookot.

Ha máskor is tudni szeretne hasonló dolgokról, lájkolja a HVG Tech rovatának               

Figyelem! Az alábbi, a cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem az eszakhirnok.com nézeteit tükrözik. Mi a hírt/eseményt közöljük, a kommenteket nem tudjuk befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.2 Comments

  1. Névtelen
    2021.06.09. - 15:15

    Az idő,hamarabb,mint gondolnánk,igazolni fogja az öreg igazát!

  2. Névtelen
    2021.06.09. - 19:51

    Igazolni fogja “Trampli bácsit”? Hízelgett neki “Cuki bácsi”? Meg “vacsikra” hívta? Na ja ! “Trampli bá” is “szó mester” volt gyakran posztolt, twitterezett. Persze, hogy érdeke a facebook szabadsága is a twitter mellett . Mert ő is nagy használója a közösségi médiának. Véleményvezérek. Persze, hogy érdekük. De mondjuk a demokrácia alapja is a hír és szó szentsége a vélemény szabadsága természetesen.

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé.