A foci-Eb legnagyobb hiányzói

A foci-Eb legnagyobb hiányzói

Bánatunkra sajnos egy magyar játékos is szerepel a listán, de nem csak a magyar válogatott járt ilyen rosszul.

Szoboszlai Dominik

Szoboszlait már nagyon rég nem láthattuk játszani, hiába igazolt a Bundesligába ott sem került sor a bemutatkozásra az ezüstérmes Lipcse csapatában. Bíztunk benne, hogy az Európa-bajnokságra felépül, de végül úgy döntöttek a szövetségi kapitánnyal, hogy kihagyja a tornát. Szoboszlai egyértelműen a válogatott alapembere, úgyhogy Rossinak át kell alakítani valamelyest a csapatot, főleg hogy a hasonló poszton futballozó Kalmár Zsolt sem áll a rendelkezésre.

Német hiányzók

A német válogatottnak két komoly hiányzója is lesz az Eb-n, igaz az egyikük önszántából mondta le a részvételt. Marco Reus már nem számítana alapembernek, többen is vannak előtte a posztján, így úgy döntött, hogy lemondja a szereplést. Abból a szempontból érthető a döntés, hogy egy nagyon sérülékeny játékosról van szó és inkább nem akar kockáztatni, pedig minden csapat örülne egy Reus-nak a kispadon. A másik hiányzó a Barcelona hálóőre ter Stegen, aki egy térdműtét miatt kénytelen kihagyni a tornát. Ter Stegen az utóbbi években a legstabilabb német kapus, de a válogatottban valószínűleg még mindig Neuer mögé szorulna.

A legnagyobb hiányzó

A legnagyobb hiányzó egyértelműen Virgil van Dijk, aki még az idény legelején szenvedett súlyos sérülést egy Everton elleni bajnokin. A világ egyik legjobb hátvédje mindössze 5 mérkőzést játszott a 2020/21-es szezonban és az Eb-re sem sikerült összedrótozni, pedig a holland válogatottnak nagy szüksége lett volna rá a védelemben, de őt már valószínűleg csak ősszel láthatjuk újra a pályán a 22Bet HU információi szerint.

További kimaradók

Érdemes még megemlíteni a múlt héten combsérülést szenvedő Alexander-Arnoldot, aki az utolsó pillanatban  marad le a tornáról. A spanyoloktól sem Sergio Ramos, sem Dani Carvajal, sem Ansu Fati nem egészséges, így nekik is kimarad az Európa-bajnokság. Svédország kénytelen Ibrahimovic nélkül nekivágni a tornának, aki térdsérüléssel bajlódik, amivel már az egész szezonban problémái voltak.