Rokker. Nehéz ember nehéz körzet

A 12. önkormányzati választókerület magában foglalja a Vologda városrészt, a Bábonyi-bércet és az alatta található völgyet, a Bodótetőt, illetve az azon túl fekvő külterületeket. Erdei Sándor Zsolt elsőként a Szepessy Pál utcát mutatta be, ahol a helyi közösség igényeinek megfelelően egy szalonnasütőt építettek ki. A tervekben szerepel a mellette található játszótér felújítása és bekerítése is. A Miskolci Rendőrkapitányság közelében kutyafuttató épül egy-másfél hónapon belül – mindkét fejlesztés a helyi közösségeket szolgálja majd.

A Bábonyi-bérc soron – korábbi ígéretének megfelelően – folyamatosan számolják fel az illegális hulladéklerakatokat, míg a dombon, a rendezett övezetben a Cserhát utca kap szilárd burkolatot, az Árok utca mellett pedig a kosárlabda-pályát újítják fel.

Fotók: Mocsári László

– Képviselőségem kezdete óta küzdök a szemétgonddal, sok forrás megy el erre a központi keretből és a választókerületi alapból is, de a környezet megtisztása létfontosságú – hangsúlyozta a Velünk a Város önkormányzati képviselője.

A Bodótetőn túl, a külterületen található Wass Albert utcát a napokban gréderezik. Erdei Sándor Zsolt elmondása szerint sokan élnek itt életvitelszerűen, ez pedig nagyban megkönnyíti majd számukra a közlekedést.

Veres Pál kiemelte, nagyon összetett a körzet, hiszen található itt panelházas övezet, szegényebb és rendezettebb környék száz méteren belül, illetve víkendházas külterület.

– Ez a körzet gyakorlatilag a teljes keresztmetszete a városnak. Pont az összetettségéből adódik, hogy egészen más problémákat kell megoldani a különböző területeken. A szegényebb részeken az illegális szemétlerakó megszüntetése nagyon fontos. A lakótelepeken a közösségformáló beruházásokra van szükség. Ilyen a parkok kialakítása, lépcsők rendbehozatala, szalonnasütő építése, játszóterek fejlesztése.

A Bábonyi-bércen egyértelműen a komfort további javítása a cél, hiszen ez egy viszonylag új lakóövezet, ahol még az utak kialakítása folyamatban van – összegzett a polgármester. Hozzátette, a Cserhát utcai beruházás példaértékű, hiszen a lakók adják a 250 méteres szilárd burkolat építéséhez szükséges forrás egy részét, a fennmaradó hányadot pedig képviselői alapjából finanszírozza Erdei Sándor Zsolt. Ezzel éveken át húzódó probléma oldódik meg a városrészben.

A városvezető a jövő héten folytatja a bejárásokat a fennmaradó körzetekben