Skip to content

Kereskedelmi forgalomba kerülhet a Moderna vakcinája Magyarországon

A Moderna bejelentette, hogy együttműködési megállapodást kötött a Medison Pharmával a Moderna Covid–19 oltóanyagának Közép- és Kelet-Európában és Izraelben való értékesítéséről.

Közleményük szerint a Medison Pharma vállalta, hogy kereskedelmi forgalomba hozza a Moderna Covid–19 oltóanyagát Közép- és Kelet-Európában, valamint Izraelben. Azt írják, hogy a megállapodás 20 országot érint az említett régióban, köztük Magyarországot is. Rajtunk kívül még Lengyelországban, Csehországban, Romániában, Bulgáriában, Szlovéniában, Szlovákiában, Horvátországban, Észtországban, Lettországban, Litvániában, Szerbiában, Ukrajnában, Moldovában, Albániában, Bosznia-Hercegovinában, Koszovóban, Észak-Macedóniában, Montenegróban és Izraelben lesz elérhető.

„Fontos számunkra a Medison Pharmával most megkötött együttműködési megállapodásunk, mert ez garantálja, hogy az mRNS Covid–19-vakcinánk eljut az érintett piacokra” – mondta Corinne Le Goff, a Moderna kereskedelmi vezérigazgatója.

„A partnereinkkel való közös munkánk eredménye, hogy képesek vagyunk teljesíteni a járvány elleni küzdelemben vállalt kötelezettségeinket és a vakcinánkat a világ bármely részére el tudjuk juttatni” – mondta.

A közlemény arra nem tér ki, hogy mikor kezdődhetne meg az oltóanyag kereskedelmi értékesítése Magyarországon.



               

Figyelem! Az alábbi, a cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem az eszakhirnok.com nézeteit tükrözik. Mi a hírt/eseményt közöljük, a kommenteket nem tudjuk befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.



Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük