Skip to content

Hétvégén 6 ezer forint a belépő a legdrágább balatoni strandra

Hétvégén 6 ezer forint a belépő a legdrágább balatoni strandra

A balatoni strandok nagyrésze védettségi igazolvány nélkül is látogatható.

A tihanyi Átrium Strand helyén megnyílt exkluzív hely, a Plage 18 a legdrágább balatoni strand idén: a CsodálatosBalaton.hu összesítése szerint itt péntektől vasárnapig 6 ezer forintot kell fizetni egy napi belépőért, amiért egy törölköző és egy napozóágy is jár. Hétköznap ennek a feléért is be lehet jutni, azonban még azzal is ez a legdrágább strand.

Ezt követi a balatonfüredi Esterházy strand, ahová idén 1700 forintba kerül egy felnőtt belépő. A másik két füredi strand ennél olcsóbb a maga 1050 illetve 1500 forintos belépőjével, azonban még ez is átlagon felülinek számít.

A harmadik legdrágább strand a csopaki, ahová 1600 forintért mehet be egy felnőtt.

A fentieken kívül 12 strandon kell ezer forint körüli összeget fizetni a belépésért, a jellemző azonban inkább a 6-800 forintos napidíj. Ezen felül lehetnek gyerek-, nyugdíjas- vagy családi kedvezmények is. A balatoni strandok döntő többsége védettségi igazolvány nélkül is igénybe vehető



               

Figyelem! Az alábbi, a cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem az eszakhirnok.com nézeteit tükrözik. Mi a hírt/eseményt közöljük, a kommenteket nem tudjuk befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.



2 Comments

  1. Névtelen
    2021.06.07. 12:13

    Balatonon drága lesz a strandbelépő, drágák a szállások, drágák a büfék is sajnos körülményes a nyaralás. Pedig több szabad strandokkal, olcsóbb éttermekkel, olcsóbb szállással továbbra is vonzó lenne. Csak az olcsóság ami hiányzik. Akkor inkább sokan választják majd Kelet- Szlovákiában a Szlovákok Balatonjaként elhíresült egyre híresebb Széles tavat. Szlovákia második legnagyobb tavát. (Kassától olyan 40 km-re) Zemplén tavat (Zemplinska Sirava) Sátoraljaújhelytől nagyjából olyan 50 kilométerre a Magyar határtól ahol ráadásul szabad strandok vannak, nem fizetős (szabadon lejuthatsz a vízhez a tóhoz) olcsóbb szálláslehetőségek. Vízi sportolási lehetőség (kajaokozás, szörf, vízisí, jet ski) továbbá wellness és szaunázási lehetőség, gyógyfürdők. A tó mellett egy Wellness központ hasonlóan mint nálunk a Balatonon Keszthely mellett Hévíz. Közép-kelet Európai nyaralók körében már 2019 előtt felkapott hely volt éjszaka nyüzsgő forgatag, bárok, éttermek, disco. Ibiza party, vurstli vidámpark a Zemplén tónál vagy Sirava ahogy mondják. De főleg, hogy szabad strandok szabadon használható a tó belépő nélkül. Érzed, hogy szinte a tiéd. Vagy a Napos tavak ugyancsak Szlovákiában Nyugat- Szlovákiában Szlovákia első legnagyobb tava (Senec – tó) Szlovákia Adriájaként híresült el ottani köznyelvben Pozsonytól olyan 20 km-re. A Balatonon ezzel szemben az északi parton viszont sajnos fizetősek a strandok hiába a Balatonon van az ember a strandjára nem jut le csak ha belépőt fizet. Mennyivel jobb is lenne a Balatonon is ha több szabad strand lenne. Régen a Balatonon is mindenhol szabad strandok voltak. Miért tették fizetőssé a strandokat? Legalábbis az északi parton végig így van. Miért fizetős? Arra hivatkoznak, hogy mert a szolgáltatásokat meg kell fizetni. Így is úgyis megfizeti az ember a szolgáltatásokat ha a strandon belül bemegy a sörözőbe vagy étterembe fizet. Miért kell ezen felül a strandokért is fizetni ami strand a Balaton tó ami régen a Balaton szabad víz volt. De elvesztette „szabad víz jellegét” mert sok strand fizetős. Jószerivel már csak a déli parton vannak szabad strandok a Balatonon az északi parton fizetősek sajnos a strandok. Sok ember felháborodása jogos a fizetős strandok miatt. Balaton mint tó mindenhol szabad stranddal kéne rendelkeznie mint rendelkezett is szabad strandokkal a ’70-es, ’80-as és ’90 -es évek elején. Mi magyarok is rájöhetnénk, hogy ha a Balaton vize is az északi parton fizetős strandokkal szemben ingyenes szabad strandok ha lennének mennyivel vonzóbb, csábítóbb lenne a szabad strand ahol érzed, hogy tiéd a víz szabadon mindenhol nem csak a Déli de északi parton is tehát kedvezőbb lenne a szabad strandok. De sajnos ott fizetősek a strandok.

  2. Névtelen
    2021.06.07. 17:41

    A kormány a döntéshozóknak kéne tenni valamit, hogy vonzóbb legyen a Balaton. Strandbelépők eltörlése, ingyenes szabad strandok létesítése a Balatonon. Másik probléma, hogy védettségi igazolványt kérik a szállások ezért is nehézkes lesz a nyaralást megszervezni. Ezen korlátozások miatt körülményes lesz a nyaralás. Lecsengő járvány esetén amit remélünk így lesz idővel majd, hogy elmúlik a járvány akkor a vakcinaigazolványok meglétét, ellenőrzését nem kéne ilyen szigorúan venni mert a beoltatlanok így sajnos lehet el fognak esni a nyaralástól. Meg is lehet érteni az embereket, hogy már türelmetlenek és vissza akarják kapni a régi szabadságot ami 2019 előtt a járvány előtt volt. A még részben meglévő korlátozások miatt, hogy mindenhol kérik oltási és védettségi igazolványt akiknek tehát nincs azoknak bonyolult lesz megszervezni a nyaralást kacifántos lesz nyaralás sokan inkább emiatt el sem mennek majd nyaralni. Kieső, hiányzó vendégeket a turizmus is megérzi majd sajnos. Mindenki várja már az enyhítéseket !

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük