Skip to content

A 2006-os rendőri túlkapások újabb áldozatait kárpótolja a kormány

53 ember eddig nem kapott kártérítést.

Noha a frissen megválasztott kétharmados többség 2010-ben elfogadta a 2006-os rendőri túlkapások áldozatainak járó kártérítésre vonatkozó határozatot (elnézést is kérve tőlük a történtekért), Varga Judit igazságügyi miniszter posztja szerint 53 ember még mindig nem kapta meg a pénzt.

A miniszter „Igazságot az áldozatoknak!” címmel arról posztolt a Facebookon, hogy a 2006. szeptember 19-22. valamint az október 23-i rendőri fellépések eddig nem kárpótolt áldozatainak a korábbi kártérítéseknek megfelelően 862 eurót ajánlanak fel.

 

 

Az a posztból nem derült ki, hogy ők eddig miért nem kaptak pénzt. Arról egyébként korábban Orbán Viktor miniszterelnök is beszélt a Kossuth Rádióban, hogy vannak, akiket nem kártalanítottak eddig. Az látszik, hogy a 15 évvel ezelőtt elhangzott őszödi beszéd illetve Gyurcsány Ferenc a kampány egyik fő témája lehet.



               

Figyelem! Az alábbi, a cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem az eszakhirnok.com nézeteit tükrözik. Mi a hírt/eseményt közöljük, a kommenteket nem tudjuk befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.



7 Comments

  1. Névtelen
    2021.06.07. 07:58

    Igen, igazságot az áldozatoknak, nem azoknak, amik politikai csatározásokat rendeznek végtelen időhúzással. A vaskormánynak mindegy, meg a vas ellenzéknek, ők állandóan egymással szemben voltak, csak régebben háborúztak is, meg elhurcolták, jelentgették egymást. Sajnálom a megsérülteket, de aki vihart vet, vihart arat. Az emberek nem voltak békétlenek, csendesen tűrtek, ezért hallgat mindegyik arról, mi történt velük, annak ellenére, hogy 1997 óta tort ült felettük Magyarország.

    • Névtelen
      2021.06.07. 10:08

      „2002.10.04. 10:38
      Szabadlábon a Millenáris Kht. volt vezetője
      Ma délután a Fővárosi Főügyészség helyt adott Berkecz Jánosné őrizetbe vétele ellen benyújtott panaszának, és azonnali szabadlábra helyezését rendelte el.
      Őrizetbe vették a Millenáris Kht. volt vezetőjét
      A volt igazgatót azzal gyanúsítják, hogy irányítása alatt egymilliárd forint tűnt el cégtől.
      Feljelentést tett a Millenáris Kht. vezetője
      Mizsei Zsuzsa, a Millenáris kht. vezetője a feljelentést azzal indoka, hogy a kht. vagyonából – az előző kormány ideje alatt – mintegy 1 milliárd forint veszett el.
      Az ORFK Szervezett Bűnözés Elleni Igazgatósága fogdájában indokolatlanul bántak megalázóan Berkecz Máriával – állítja a Millenáris Kht. korábbi vezetőjének ügyvédje a Magyar Hírlapnak nyilatkozva. Garamvölgyi László úgy nyilatkozott, a motozást szabályzat írja elő a rendőrségnek.
      Berkecz Máriának, a Millenáris Kht. volt ügyvezető igazgatójának védője felháborítónak tartja, ahogyan védencével bántak, miután keddi tanúkihallgatása után őrizetbe vették.
      Motozás, kobozás, ébresztés

      Barabás Gábor nem tudja mivel magyarázni a megalázó procedúrát, amelynek védencét az alatt a rövid idő alatt alávetették, amit a fogdában töltött. Berkecz Máriát másnap engedték ki a fogdából. Az ügyvéd állítása szerint a volt ügyvezetőt huszonnégy óra leforgása alatt kétszer is ruhátlan motozásnak vetették alá az ORFK Csengery utcai fogdájában.

      Rádióját, óráját elvették, s az éjszaka folyamán négyszer gyújtották fel a villanyt egyszemélyes zárkájában. Az ügyvéd a napilapnak arról is beszámolt, hogy az ügyvédi beszélő egy három centiméteres üvegen keresztül zajlik, három lyukon keresztül kiabálhat egymásnak gyanúsított és védő.

      Az ügyvéd úgy véli: a gyakorlat az, hogy előbb szakvéleményekkel támasztanak alá egy tényállást, s utána indítanak eljárást. „A jelen ügyben nincs egyetlen szakértői vélemény sem csatolva, úgy történt meg az őrizetbe vétel” – közölte a Magyar Hírlappal Barabás Gábor.”

  2. Névtelen
    2021.06.07. 09:20

    A huligánok akik 15 éve vasrudakkal, molotov koktélokkal támadtak a rendőrökre, felgyújtották a tévészékházat, elloptak amit találtak, ezek közül 53-an 300 ezer forint körüli kártérítést kapnak…Ki lesznek fizetve a kubatov fiúk állami pénzből.Gratulálok

  3. zp
    2021.06.08. 22:27

    Senkit nem hagyunk az út szélén,
    csak legfeljebb 15 évig.

  4. Névtelen
    2021.06.08. 22:29

    Sietni kell jön a választás……

  5. zp
    2021.06.08. 23:20

    A huligánok akkor befektettek és most
    veszik fel a kamatot a Fidesztől a szolgálatért.

  6. Névtelen
    2021.06.09. 01:41

    Érdekes, hogy idáig hol volt a „nagy igazságkereső” fityisz, hogy 15 év után jutott ez eszükbe?
    Talán elfelejtették mondani, hogy pontosan ők piszkálták fel ezeket az embereket, hogy kimenjenek őrjöngeni, rombolni, míg a háttérből figyelték vigyorogva az eseményeket.
    Sz@rbán már akkor is ilyen aljas volt. Azóta csak romlott a helyzet nála.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük