Bosch elnőttképzési központ Miskolcon
A vállalat megkezdte felnőttképzési tevékenységét, 2019-ben és 2020-ban 14 képzési programra szerezte meg a szükséges felnőttképzési engedélyt.
    A felnőttképzési törvény hatálya alatt megvalósuló engedélyezett oktatások mellett belső tanfolyamok és vásárolt képzések is teret kaptak. A pályázatnak köszönhetően 1296 fő oktatása valósult meg – írják a közleményben.
    A Robert Bosch Energy and Body Systems Kft. 2003 nyarán alakult, járműipari alkatrészek és elektromos hajtások gyártásával foglalkozik. A gyárban a termelési tevékenységen túlmenően kutatás-fejlesztési és egyéb, magas hozzáadott értékű tevékenységeket is végeznek. Az autóipari komponensek mellett a gyár jelentős terméke az eBike meghajtás is, amely egy intelligens erőrásegítés-rendszert alkalmazó motoregység.
    A vállalat 2020-as árbevétele 354,6 milliárd forint volt, 8,8 milliárd forint beruházást hajtott végre, és csaknem 2 milliárd forintot fordított kutatás-fejlesztésre. A Bosch miskolci autóipari vállalat 2700 munkavállalót foglalkoztat.
    A Bosch-csoport Magyarországon – kilenc önálló vállalat szoros stratégiai együttműködéseként – az ország egyik legnagyobb külföldi ipari munkaadója, több mint 15 500 munkatársat foglalkoztat.