Egyre terjedőben a gépi borítékolás!
envelopes and ball pen on a table and a place for your text

 

Az internet már teljesen behallózza az egész világot és rengeteg felesleges terhet vesz le az emberek válláról, de ennek ellenére a digitalizáció még egyáltalán nem mondható teljesnek. Bármennyire meglepő a 80-as években is kiváló kereseti forrásnak számító otthoni borítékolás még ma is elérhető munkalehetőség. Főként a különböző cégek belső munkatársai végzik ezt a feladatot, de olykor külsősként is lehetőség van bekerülni a kiváltságosak közé. A modern technológia azonban jelentősen tör előre borítékológép formájában, ami igyekszik kiszorítani a szorgos kezeket a piacról.

 

Miért fontos a borítékolás?

 

Legyen az a hónap vége vagy az eleje, sokan vannak, akik görcsberándult gyomorral nyitják fel a postaládájukat. Lehet az számla, sárgacsekk, felszólítás, mind borítékban érkezik. Ezekben az a közös, hogy általában egy bizonyos cég juttatja el a szolgáltatást igénybevevő ügyfelekhez. Ebből adódóan havonta rengeteg papírt kell ilyen formában feldolgozni.

 

Bár a borítékok kész állapotban kerülnek beszerzésre és gyakran sablonszöveg jellegű levelek is egyszerűen kitölthetők, a modern nyomtatórendszereknek hála, de a borítékolás, ami során az irat hajtogatásra kerül, majd behelyezésre gyakran kézzel végzett feladat. A precizitás itt nagyon fontos tényező és mivel jelentős mennyiség feldolgozásáról van szó gyakran komoly kihívást jelent ez a munkavállalóknak. A kézi erő ugyanakkor már kiváltható profi technikai szerkezetekkel.

 

 Fókuszban a modern borítékológép!

 

A kézzel végzett borítékolás lassan teljesen elfelejthető, hiszen a technikai megoldások már rendelkezésre állnak. Ahol havi szinten több 1000 levél kerül kiküldésre ott a borítékológép valóságos főnyereménynek számit. Az elmúlt években nagyon komoly fejlesztések mentek végbe ezen a téren, aminek hála minden cég megtalálja az igényeit kielégítő rendszereket.

 

Már igazán kedvező áron találhatók olyan típusok, amik 4 000 vagy akár 250 000 darab levelet képesek beborítékolni havi léptékben. Ez még nem a teljesítmény vége, hiszen választhatók kifejezetten ipari rendszerek, amik az említett számok sokszorosát nyújtják.

 

Ez egy újabb szakma, amit a gépesítés hamarosan végleg kivált, de örömhír ez a nagy cégeknek, akik sokkal kényelmesebben, hatékonyabban és belső titkaik maximális megőrzése mellett végezhetik a borítékolást.