Kicsi fiúcska! Pontosan azért van kevés utas, mert Bz jár Nádaskára. Őskövületek, a szemétbe valók! Inkább választják a volánbuszt, mert gyorsabb, kényelmesebb.
Ami pedig a “legújabb” IC+ kocsikat jelenti, szánalmas tűzoltási kísérlet az a 30-40 db amit Szolnokon legyártanak évente, leterhelve az amúgy is elhavazott járműjavítót.
Idehozták a Budapest környékéről a Bdv motorvonatokat felújítás nélkül, lepukkadt állapotban, hagy kínlódjanak vele a miskolciak. Kérdezz már meg egy ott dolgozót, hogy hány %-os a rendelkezésre állása ezeknek az elavult járműveknek?
A 21. században nehogy már a földhöz verjük a s.ggünket, ha felülhetünk egy 20 éves FLIRT 1-re, vagy Desiro-ra A magyar vasút le van maradva legalább 20-30 évvel, a borsodi rész pedig 50-nel Nem ritkák a “húgyos” Bhv kocsik sem, főleg errefelé. Szerinted az a minőség, ha pl. “fecske” kocsikat sorolnak be IC szerelvénybe?
És akkor még nem beszéltem az elavult mozdonyokról, az olajat okádó “csörgőkről” a matuzsálemi korú “szilikről”. Sok helyen, ahol alkalmas lenne a pálya a 160 km/h-s sebességre, nem tudják kihasználni, mert nincs elég vontatógép és személykocsi ami erre képes lenne. Esetleg a biztber vagy a vonatbefolyásoló rendszer alkalmatlan rá!
A mellékvonali állapotokról ne is beszéljek!
Egyes vonalakon 80 évvel ezelőtt hamarabb eljutottál A-ból B-be mint m