Antall Józsefet, Magyarország első rendszerváltás utáni miniszterelnökét politikai elenfelei is tisztelték. Fia, már kevésbé érdemli meg a tiszteletet, a Direkt36 információiból egy elég zűrös alapítványi irányítás képe bontakozik ki.

Antall József néhai miniszterelnök kisebbik fia, Antall Péter úgy tűnik, nem örökölte apja képességeit, sokáig még stabil, a megélhetéshez szükséges munkát sem talált magának a civil életben. Bár a rendszerváltást követően sajtófotósként dolgozott, ám utána évekig munkanélküli volt, amíg édesapja pártja, az MDF meg nem könyörült rajta. Akkor Dávid Ibolya miniszteri titkárságán biztosítottak neki állást, majd a párt alapítványától kapott fizetést.

Azonban a Fidesz 2010-es hatalomra kerülésével neki is, mint sok más tehetséget nélkülöző ember számára is eljött a kánaán: ő vezetheti az Antall József Tudásközpont (AJTK) nevű alapítványt, amibe eddig több mint négymilliárd forintot öntött az Orbán-kormány a pénzünkből. Ez jó üzletnek bizonyult, hiszen 2019-ben már

HAVI ÁTLAGBAN BRUTTÓ 4,6 MILLIÓ FORINT FIZETÉST KAPOTT!

Ez azonban nem volt elég, az alapítvány pénzéből körbeutazta a világot, miközben  luxusszállodákban szállt meg, amely utazásokra évente több tízmillió forintot költöttek, de még a drága Samsonite bőröndöt se magának vette, azt is az alapítvánnyal fizettette ki. Ha pedig Fidesz akkor tudjuk, hogy családbarát kormányról van szó, itt sem más a helyzet,

A FELESÉGE AZ INTÉZET IGAZGATÓ-HELYETTESE, ÉS OTT DOLGOZIK A FELESÉGÉNEK AZ IKERTESTVÉRE IS.

A feleség két vállalkozása pedig szerződésben áll az intézettel, amely egyébként egy külső céggel készítette el a “Tudásközpont hosszútávú stratégiája” című tanulmányt. Ezzel nem is lenne probléma, csakhogy a tanulmányt a CN-Trend Bt.-vel készítették el 6,5 millió forintért, amely egy falusi turkálót üzemeltetett, egyik volt tulajdonosa pedig ma egy benzinkút alkalmazottja, és nem emlékszik semmiféle tanulmány elkészítésére.

Bár a kormányzati támogatás évről-évre növekszik, akassza elég gyakran olyan mértékben kiürült, hogy az alkalmazottaknak többször heteket-hónapokat kellett várniuk a fizetésükre, 2016-ban például folyószámlahitelből fizette a béreket, miközben egy három fős delegáció épp egy skandináv körúton vett részt.

Azt, hogy minderről a kormányban is tudnak jelzi, hogy Becsey Zsolt korábbi külgazdasági államtitkár egy rövid időre a kuratórium elnöke lett, és átvizsgálva a gazdálkodást aggályait jelezte az alapítványt finanszírozó Miniszterelnökség felé. Becseyt ezután gyorsan visszahívták az elnöki posztból, azóta pedig mély hallgatás van minden szinten.