Kokainbarlangok, kokainos orgiák Miskolcon

 

Dudujka Pál cikke

Budapesten, de szerte az országban is nagy megdöbbenést váltott ki Kövess Jenő báró tragikus halála. A báró kokainfogyasztás áldozatává vált, ezért a rendőrség széleskörű vizsgálatot indított a kokaincsempészés és üzérkedés bűnvilágának felderítése céljából. A szálak hamar elvezettek Borsod vármegyébe és a budapesti főkapitányság átirata hatására a miskolci rendőrség is nyomozást indított.

A kokain fogyasztása hosszú évtizedek óta jelen van országunkban, azonban míg korábban leginkább szélsőséges esetekről beszélhettünk csupán, addig az elmúlt évtizedben igen széles körben tért hódított ezen bódító szer használata. Különösen az elmúlt hat évben érik egymást után a kokainhoz kapcsolódó botrányos hírek, ami azt mutatja, valóságos kokainhullám söpör végig Magyarországon. Jó példa, hogy évek óta azzal reklámozza magát a Ferenc József keserűvíz, hogy az ólommérgezés, a makacs székrekedés és a dohányzás káros hatásai mellett a morfium és a kokain élvezete által előidézett mérgezésekre is jótékony hatással bír!

188433467 332224308514845 241809581567223006 n
Kövess Jenő báró már évek óta drogproblémákkal küzdött

A kokain, ami egyébiránt áldásos hatású gyógyszer is, hihetetlen arányban szedi áldozatait és immár az úri körökben pusztít a fehér méreg. Január 15-éről 16-ára virradó éjszaka Kövess Jenő báró titokzatos körülmények között lelte halálát. Mint a rendőrségi eljárás utóbb megállapította, rosszulléte előtt óriási adag kokaint szívott fel, amely súlyos mérgezési tüneteket idézett elő és végül gyászos elhunytát okozta.

A budapesti rendőrfőkapitányság Kövess báró tragédiájával kapcsolatban kíméletlen eljárást indított a kokainüzérek ellen. A nyomozók megállapították, hogy a széleskörű kokainüzérkedés szálai vidékre is elvezetnek. Átiratuk folytán a miskolci rendőrkapitányság napokon át tartó razziákkal és erélyes intézkedésekkel kutatott a város területén a kokaincsempészek után és január 30-án egész sereg gyanúsított került fogdába.

hnet image

Miskolcon a hír nem okozott nagy megdöbbenést. Hetek óta suttogják, hogy a kokaincsempészek városunkra is kivetették hálójukat. Állítólag Miskolc különböző részein több kokainbarlang üzemel, ahol valóságos orgiák folynak. Mások arról suttogtak, hogy a megszállott területről állandóan Miskolcon keresztül utaznak kokaincsempészek, akik mindössze néhány napot töltenek nálunk, de ezalatt az idő alatt busás haszonnal értékesítik a drága fehérmérget. A rendőrségi nyomozás azóta alátámasztotta, hogy Miskolc nemcsak átmeneti állomása a Csehszlovákiából jövő kokaincsempészeknek, de a városban titkos kokainraktár van és innen kapják a fővárosi üzérek az utánpótlást. A rendőrség felfedte az átutazó csempészek ideiglenes szálláshelyét, a tiltott szer kereskedőit és megállapította, köztiszteletben álló miskolci polgárok is érintettek a bűnös üzelmekben. Nem titok már azoknak a listája sem, akik narkotikus szenvedélyüknek áldoznak.

A szemfüles miskolci kokainkereskedők azonban nem csak csehszlovák területről szereztek be áruikat. A miskolci gyógyszertárakból is nagy mennyiségben jutottak hozzá a tiltott szerekhez. Szabályszerű orvosi rendelvényekre szolgáltatták ki természetesen a gyógyszerészek a kábító hatású gyógyszereket, leginkább morfiumot. Mint a rendőrség feltárta, hamisított és miskolci orvosok nevével visszaélő receptek segítségével jutottak hozzá a kokainüzérek a megtévesztett gyógyszerészektől a „kokóhoz”.

A rendőrség a napokban arra is fényt derített, hogy egy rendőri felügyelet alatt álló leány üzérkedett narkotikus szerekkel, bűntársai is voltak, de ezek elmenekültek. A nyomozás nagy erőkkel folytatódik, s a rendőrkapitány bízik abban, hogy hamarosan kézre kerül az egész bűnszövetkezet.https://bomie.hu/kokainbarlangok-kokainos-orgiak-miskolcon/