Skip to content

Boris Johnsonnak komoly aggályai vannak az emberi jogok és a sajtószabadság magyarországi helyzete miatt

Boris Johnsonnak komoly aggályai vannak az emberi jogok és a sajtószabadság magyarországi helyzete miatt

Orbán hallgatott a brit kritikákról

Komoly aggályai vannak a brit kormányfőnek az emberi jogok és a sajtószabadság magyarországi helyzete miatt.  Ezt hivatala közölte, miután Boris Johnson Orbán Viktorral tárgyalt tegnap Londonban – derül ki az RTL klub Híradójából.

 

 

A magyar kormányfő újságíróknak erre úgy reagált, ha valaki egy magyarországi újságosstandnál olyan lapot kér, amely támadja a kormányt, legalább egy tucatnyit tudnak neki ajánlani. A brit kritikákról sem az állami televízióban, sem Orbán Viktor Facebookon közzétett beszámolójában nem esett szó.

Fotó: Archív



               

Figyelem! Az alábbi, a cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem az eszakhirnok.com nézeteit tükrözik. Mi a hírt/eseményt közöljük, a kommenteket nem tudjuk befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.



3 Comments

  1. Névtelen
    2021.05.30. 10:02

    Ja a hazafias Radio Television Luxemburg ezt mondja?
    Mi mást mondana? 😂🤣😂🤣

  2. Névtelen
    2021.05.30. 21:25

    Az egyik legnagyobb torülővel fotózkodik, amelyik, mint egy sáska lépett elő a bibliai apokalipszisból, amikor a bibliákat és vallásokat ismételte a miskolci Rákóczi tér az elmeosztályokkal. Még maga a főangyal, Mary Zsuzsa is tort ült, mint ahogyan az összes többi szereplő, ez teljesen normális, hogy ők a maguknál különbeket gyalázzák, csonkítják, nyomorba döntik, saját sorsukat, szerepüket, betegségeiket, nemi kilengéseiket végrehajtják, multimilliárdosok lettek a torünnepből. A média vérdíjjal jutalmazta őket, akár a politikusokat a győztesek.

  3. Névtelen
    2021.06.01. 06:29

    Anglia és Németország sem fogadja el a magyar védettségi igazolást

    Fölösleges volt és/vagy kudarcba fulladt Orbán londoni vizitje. Orbán Viktornak nagyon nagy jelentősége van Európában. Ezt a kormánypropaganda egyik nyalonca, Mráz Ágoston bírta közölni az egyik fideszes hecclapban. Az állítását azzal próbálta igazolni, hogy azt mutatja, hogy a pénteki Johnson-Orbán találkozó a Brexit után Nagy-Britannia “különleges együttműködésre törekszik” a visegrádi térséggel.
    Az együttműködés olyannyira kiváló (gyk: nem az), hogy Boris Johnson odaszúrt Orbánnak az utóbbi orosz, fehérorosz és kínai szövetségese, valamint a magyarországi demokrácia, emberi jogok és a sajtószabadság állapota miatt, valamint, hogy nem volt hajlandó megtenni egyetlen dolgot, amiért Orbán odautazott és amit kért tőle:

    az Egyesült Királyság sem fogadja el a magyar oltási igazolványt.

    Pedig a Fidesz elnöke nem is nagyon titkolta, hogy ez volt a tárgyalásuk fő témája, amivel azt próbálta demonstrálni, hogy mennyire elfogadott ő a diplomáciában. De nem sikerült. Orbán a találkozó után úgy nyilatkozott, hogy

    a karanténkötelezettség nélküli utazás a két ország között a brit kormányon múlik;
    reméli, hogy előbb-utóbb külügyminiszteri megállapodás születhet a védettségi igazolások elfogadásáról mindkét részről.
    Azaz: ő megpróbálta kikönyörögni, de Johnson elhajtotta.

    Hiába vezette be tehát az oltási igazolványt az Orbán-kormány még februárban, és ígérte meg, hogy azzal szabadon lehet majd utazni bárhová, a dolog nem látszik működni: alig néhány ország fogadja el, és azok sem megkötések nélkül.

    AZ EU 2 hete döntött úgy, hogy csak az uniós szakhatóság (EMA) engedélyezte vakcinákat kell elfogadni, a többiről a tagországok önállóan döntenek, a magyar oltási igazolvány viszont nem tartalma semmilyen utalást a vakcinák típusára, ezért a legtöbb helyen nem fogadják el.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük