Skip to content

Nemes Rita az ob-n kvalifikálhat az olimpiára

Nemes Rita az ob-n kvalifikálhat az olimpiára

Nemes Rita a DVTK atlétája a márciusi toruńi fedettpályás Eb 6. helyezése után joggal reménykedhetett abban, hogy a tavaszi versenyeken elérheti az olimpia kvalifikációhoz szükséges szintet, viszont sajnos egy makacs sérülés miatt nem indulhat a legrangosabb hétpróba versenyen.

A diósgyőri sportoló kihagyni kényszerül az egyik, ha nem a legrangosabb nemzetközi többpróba versenyt, az ausztriai Götzisben, ahol egy jó eredménnyel nagy lépést tehetett, volna az olimpia felé a hétvégén.

– Márciusban az Eb után kaptam egy kis pihenőt, majd elkezdtük a felkészülést a szabadtéri szezonra – kezdte Nemes Rita. –  Alig telt el két hét a felkészülésből, amikor egy megterhelő távolugró edzés után éreztem egy kisebb  fájdalmat. Könnyebb edzéseket végeztem hetekig, de a fájdalom nem szűnt meg. További vizsgálatok megállapították, hogy egy komolyabb csonthártyagyulladásom van. A gyógyulás lassú és hosszadalmas, de minden kezelést megkaptam, amit csak lehetett, köszönet az orvosoknak. Teljes edzés leállás szinte nem is volt, viszont csak könnyített, főleg lassúbb futóedzéseket tudtam végezni. A jó hír, hogy most már harmadik hete  napról napra javulok, egyre komolyabb edzéseket tudok végezni, viszont versenyekre még nem vagyok felkészülve. Korábban arról álmodtam, hogy egyszer majd meghívnak Götzisbe a világ egyik legjobb összetett versenyére, és a meghívás meg is történt, csak sajnos vissza kellett mondanom.

Szerencsére az Európa-bajnoki pontszerző fájdalma enyhült, és ha minden jól halad hamarosan újra versenyezhet majd, viszont a kihagyás miatt versenyek hiányában nehezebb lesz a kvótaszerzés.

– Most abban reménykedem, hogy a júniusi végi országos bajnokságra fel tudok készülni. Ott szeretnék olyan eredményt elérni, ami a világranglista legjobb 24 versenyzője közé kerülve esélyt adhat az olimpiai csapatba kerüléshez. A probléma az, hogy, most még mindig csak a 2019 es eredményemmel vagyok az olimpiai rangsor 37. helyén. A tavalyi eredményemmel a világranglista 7. helyén végeztem, de az egész év eredményeit nem veszik figyelembe az olimpiai szerepléshez, a koronavírus helyzet miatt. Az esély még megvan, megteszek mindent és remélem sikerül elérni nagy álmomat, az olimpiai szereplést.



               

Figyelem! Az alábbi, a cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem az eszakhirnok.com nézeteit tükrözik. Mi a hírt/eseményt közöljük, a kommenteket nem tudjuk befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.



Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük