Skip to content

Püspökké szentelték Balog Zoltánt

Püspökké szentelték Balog Zoltánt

 

Balog Zoltán az istentiszteleten azt mondta: nem a püspöknek van egyházkerülete, hanem a Dunamelléki Református Egyházkerületnek van püspöke. „Nem ti vagytok az enyémek, hanem én vagyok a tiétek” – fogalmazott.

Kövér László az állam nevében köszöntve az új püspököt arról beszélt, Balog Zoltán egy borsodi bányászfalu református parókiájának világából indult, hogy aztán a felelősségvállalás egyre magasabb őrhelyeire álljon. A kis református közösségtől egészen az egyetemes magyarság sorsának alakításáig jutott, hogy most ismét visszatérjen egyházához – mondta.

Erdő Péter bíboros, esztergom-budapesti érsek köszöntőjében arra figyelmeztetett, hogy az új kihívások és lehetőségek között egyre nagyobb szükség van a keresztények összetartására, egységére.



               

Figyelem! Az alábbi, a cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem az eszakhirnok.com nézeteit tükrözik. Mi a hírt/eseményt közöljük, a kommenteket nem tudjuk befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.



28 Comments

  1. Névtelen
    2021.05.25. 09:57

    Orbánt meg királlyá koronázzák majd ősszel mert már a NER Nemzeti Együttműködési rendszer mellett jönnek a nagy hívei is a NEK Nemzetközi Eucharisztikus Kongresszus is -e kettő egyesül + óriási békemenet is majd utána tehát Ner + Nek + békemenet = Orbán királyság. Kifundálta ezt Orbán mint a Fundáni kínai egyetemet. „Nem buta fickó” hanem eszes + fideszes = dörzsölt fickó. Röhögve markában gondolván „ez van gyerekek”.

    8
    2
  2. Névtelen
    2021.05.25. 10:33

    … és felvette a Talmud Akház denevérének a köpenyét, hogy a túlvilággal levelezzen, ahogyan tették régen. Új Batmann állt a világmagyarság élére.

    9
    1
  3. Névtelen
    2021.05.25. 11:44

    Már csak azt várom amikor a Mészáros és Tiborcz oligarcháit meg lovaggá üti és lovagi narancsos narancs színű érdemrendi érdeméremmel jutalmazzák egymást és Orbán fejére felhelyezik a koronát. Ha jóféle ízű borok nagy kedvelője akkor pedig borlovaggá ütik és elhiteti velünk na látjátok népeim király lettem minket szeretnek nem a Lenini fiúkat és iszik egyet egészségünkre borlovagi nagymesterként pedig meglötyögteti a bort olyan borszakértő módjára erre a bor visszahőcögteti kicsit bor mámorossá téve a borlovagi „nagy Orr bánt” ennek felhőtlen örömére pedig megszaglászva a jóféle nemzeti bort ,hogy az ízélmény mellett illatélménye is legyen íz és szaglási mámortól örömködve élvezkedve hátradőlve királyi székében kétszer megveregetve vállát, hogy „fa..a gyerekek vagyunk” „ez van gyerekek” és még a jóféle nemzeti borom szeretett nemzetemtől gyere borocska örömködjünk élvezkedve „egy csöppet”. 😀

    8
    2
    • Névtelen
      2021.05.25. 18:42

      Meghaladhatnád már ezt a ballikos színvonalat.

  4. Névtelen
    2021.05.25. 11:54

    Batman-ból lett jóságos bárány képét mutatva belül harcos farkasként de ha kell akkor Batman lesz ismét igazi alakváltó. Naná hiszen nemcsak mindenhez de mindenhez is ért. Szóhasonlattal „Denevérként” is fején a korona nem csak amikor a bársonyos bárány jóságos emberi formáját mutatja neki mindig. Kinek ha nem neki „Csútiak bajnoka mesterek mestere ezermesterek ezermestere” mert „ő a nagyságos uraság a Viktor”.

    7
    1
  5. Névtelen
    2021.05.25. 13:11

    Ner (Nemzeti Együttműködési Rendszer) + Nek ( Nemzetközi Eucharisztikus Kongresszus) + Békemenet + határon túli magyarok szavazatai + határon túli már sok százezer átköltözött Magyarországra költözött magyar szavazata = Orbán atyaistenség. Orbán a 2010, 2014, 2018 választásokat is a határon túli Magyarok szavazatával nyerte meg ugyanis ők Orbán hívei szinte már már hívői. Orbán tudja a jövő évi 2022-es választás is megnyerve kipipálva a határon túli magyar szavazók mind rászavaznak sok százezren ami a választást a javára döntheti el ismét megnyerve Orbán majd immár a negyedik kétharmadot tehát a Ner + Nek + békemenet -e három csodafegyvere mellett a másik kettő csodafegyvere a határon túliak szavazata és a már átköltözött Magyarországra költözött határon túliak szavazata Orbánnak megnyeretik 2022-is. Mert az erdélyiek, székelyek, beregiek, bihariak, vajdaságiak, kárpátaljaiak, őrségiek, felvidékiek mind rá szavaznak majd. 🙁 Ha csak esetleg ők is (még) nem ábrándultak ki belőlük és átszavaznak máshová de a határon túli magyarok és Magyarországra átköltözöttek nagy része is sajnos Orbánra fog szavazni sok százezren ami ismét Orbán javára billentheti a szavazatokat ezzel ismét megnyerve a választásokat. Mert a határon túli hívei hívőinek bármit is mondunk Orbánról őket nem lehet kizökkenteni nekik „csak a Viktor” nekik ő sose lesz „Orr Bán” nekik ő mindig a tiszteletre méltó Orbán Viktor lesz a messiásuk akire szavazni kell mindig és állandóan. Határon túliak ottani Magyarok szavazatai fogják Orbánnak megnyerni a negyedik kétharmadot is 2022-ben. 🙁 Ezért is könnyebb Szlovákiától Amerikáig – Ausztráliától Kanadáig könnyebben választást nyerni mert ott határon túliak nem szavazhatnak viszont szavazhatnak levélben és interneten is nálunk meg csak személyesen lehet szavazni + határon túliak is szavazhatnak amíg ez így van addig „Orbán viszi a pálmát” sorozatos kétharmadokat nyerve ha így marad a rendszer plusz választást is magukra szabva választási körzeteket is javukra szabva akkor Orbánnak lesz itt még hatodik kétharmad is 2030-ban. Határon túli Magyarok szavazatai is gondoskodnak erről megnyerve neki mindig a sorozatos kétharmadokat zsinórban mindig. Így még 100 évesen is Orbán lesz akkor már nem miniszterelnök nem is király addigra atyaistenségi mindenható lesz „Orr Bán” 🙁 Tudja is ezt Orbán ezért egy cseppet sem ideges. Lehet nevet az ellenzéken ,hogy hú de magabiztosak mert nem számolnak azzal, hogy a határon túli Magyarok szavazatai Orbánnak ismét a csodafegyvere lesz.

  6. hozzászóló
    2021.05.25. 13:23

    Határon túli Magyarokat fel fogja lelkesíteni Orbán saját javára szavazásnál a jövő évi választásokon mint eddig is tette 2010, 2014, 2018 és most 2022-ben is mert tudja rájuk számíthat sok százezer határon túli Magyar szavazatára amivel mindig eldönti a választást saját javára na ezért is olyan biztos magában Orbán. Gyakorlatilag a határon túli Magyarok szavazatával nyereti meg magának Orbán a választást mindig. Támogatja őket a határon túliakat templom építéssel, sport és kulturális támogatással CSOK-ot is (családi otthonteremtési kedvezményt) is kiterjeszti majd a határon túli Magyaroknak támogatva őket mindig így választásoknál meg a határon túliak szavazással hálálják meg. Sajnos „okos és dörzsölt fickó” Orbán. 🙁 De ennek ellenére mégis mindig „viszket a tenyere” az ellenzék felé Orbánnak. Miért ? Mert a hatalom mámorától teljesen rózsaszín ködöt lát de az is kevés neki ötödik sebességbe fog kapcsolni ez egész biztos nem fogja magát hagyni az ellenzékkel szemben. Mert telhetetlen de a legnagyobb baj, hogy öntelt és dölyfös és arrogáns és mindig „jár az agya” tud az ellenzék fejével is gondolkodni ha kell.

    • Névtelen
      2021.05.25. 18:44

      Savanyú a szőlő? Nem dőltek az emberek a jobbikos lózungoknak? Basszus!
      Majd átmentek DK-s szavazónak.

  7. Névtelen
    2021.05.25. 14:15

    Az összes református hozzájuk tartozik, egész Romániában, sőt, az egész világon, annak ellenére, hogy az Észak-Magyarország Látókörének rajza szerint a Bárány főszerepet is végrehajtották az ózdi 666 kétszarvú hamis prófétával, amelyik fekete kenyér ünnepét ünnepelte a megye, mert az övé a legyőzött lengyel egyház után az összes vallás a világon. Sosem gondoltam volna, hogy a feketemágusok vallásaival kell vesződni, meg a nagypán diktátorainak könyvének szereplőivel.

  8. guest
    2021.05.25. 14:56

    Plusz sajnos ezen túl számítani lehet rá „ha” esetlegesen ,hogy majd Orbán mondja oltásellenes ellenzék akik legszívesebben betiltanának a vakcinákat, ellenzék beengedné a migránsokat, lebontaná a határkerítést, ellenzéket lejárató plakátkampány jön majd biztos megint mint 2018 országos választáson és 2019-ben önkormányzati választásokon és a többi stb ….Ezzel majd elbizonytalanítva az ellenzékre szavazókat. Harci kedve csak nőni fog Orbánnak mint nagy nemzeti szabadságharcos és fülke forradalmár. Minél jobban „sarokba szorítva” érzi magát Orbán harci kedve is annál nagyobb lesz. Szóhasonlattal : „Mikor az oroszlánt is sarokba szorítják akkor támad így védekezik” Egyesült ellenzéknek is „fel kell venni a kesztyűt” egész biztosan ha megakarja védeni magát.

  9. névtelen
    2021.05.25. 16:58

    Elég szégyennek tartom!
    Mint református embernek , bicskanyitogató, amit ember miniszterként elkövetett a magyar emberek ellen, az orbán diktatúrát maradéktalanul kiszolgálva. Nem csak a hazáját árulta el, az egyházát is!
    Aki volt papként erre hajlandó volt, nem ember többé a szememben.
    És hogy még az is ráfér a képére, hogy püspökké szenteltesse magát, a legnagyobb gyalázat csiborasszója!
    Balog páter, nincs a lakásban tükör, soha nem nézett bele az elmúlt évek alatt?
    Nem fél, hogy egyszer rászakad a templom tető? Botrány!

    12
    • Névtelen
      2021.05.25. 18:40

      Olyan bájos mikor a vérkomcsik kioktatnak a vallásosság lényegéből.

      Tételesen soroljad mit követett el a magyar emberek ellen.

      Rajta! Ne légy már kuka!

      • Névtelen
        2021.05.26. 07:52

        „Olyan bájos mikor a vérkomcsik kioktatnak a vallásosság lényegéből.”
        A kisz titkárból kikeresztelkedett párttitkár fattyra gondolsz, vagy a reformátusnak állt komcsi Kövér Lacira?

        5
        1
        • Névtelen
          2021.05.26. 08:35

          Nem. A papnak a lányára

          „Találgatás kezdődött Németországban Angela Merkel pályafutásának rendszerváltás előtti korszakáról egy könyv nyomán, amely szerint a kancellár a keletnémet állampárt ifjúsági szervezetének (FDJ) titkára, vagyis „NDK-s KISZ-titkár volt”. A találgatásban maga a kancellár is részt vesz.

          „Csak az emlékeimre tudok hagyatkozni, és ha most valami más kerül napvilágra, akkor azt el kell fogadnom úgy, ahogy van” – válaszolta Angela Merkel a Bild hétfői beszámolója szerint a berlini Filmakadémia vasárnap esti rendezvényén a bulvárlap újságírójának arra a kérdésére, hogy valóban az agitációért és propagandáért felelős (agitprop) FDJ-alapszervezeti titkári tisztséget töltötte-e be a nyolcvanas évek elején munkahelyén, a keletnémet tudományos akadémia berlin-adlershofi fizikai kémiai kutatóintézetében (ZIPC).

          Merkel soha nem titkolta, hogy FDJ-tag volt. A pártba – az SED-be, azaz a „keletnémet MSZMP-be” – ugyan nem lépett be, de igazodott a rendszerhez. „Nem voltam hős” – mondta egy 2005-ben megjelent életrajzi interjúkötetben, hozzátéve, természetes volt számára, hogy belép az FDJ-be, hiszen így tanulhatott, tudományos pályára léphetett és Nyugatra is utazhatott.”

  10. Névtelen
    2021.05.25. 17:45

    Néztem a (szentté) püspökké szentelését és nagyon tanulságos volt. A valódi papok arcon sok minden tükröződött, de a mosolyuk nem volt őszinte (mint a fogorvosnál). Balogh arcán a bizonytalanság és a zavartság uralkodott, csak rázta magát, mint a példaképe – arra pedig nem merek gondolni, hogy némi bátorítást vett magához a szeansz előtt.

    10
  11. Névtelen
    2021.05.25. 19:07

    „Balog Zoltán az istentiszteleten azt mondta: nem a püspöknek van egyházkerülete, hanem a Dunamelléki Református Egyházkerületnek van püspöke. “Nem ti vagytok az enyémek, hanem én vagyok a tiétek” – fogalmazott.”
    Átfordítom Zorbánra:
    Orbán Viktor a parlamentben azt mondta: nem a miniszterelnöknek van országa , hanem az országnak van miniszterelnöke “Nem ti vagytok az enyémek, hanem én vagyok a tiétek” – fogalmazott.

  12. zp
    2021.05.25. 21:10

    Fidesz módra a zsinat előírásait megváltoztatva
    „választották” püspökké.
    Kamu az egész jelölése és megválasztása.

    13
    • Névtelen
      2021.05.26. 08:37

      Ehhez mi köze van az egybensült ellenzéknek ?
      A saját porta rendben van?

    • Névtelen
      2021.05.27. 12:19

      Hamarabb lett püspökelnök, mint püspök?
      Ez így működik arrafele?

  13. Névtelen
    2021.05.26. 06:58

    Már korán reggel pusztítják az agysejtjeimet!
    Csányi Sándor MLSZ. interjú.
    „Azt nem mondhatom, hogy a világ élvonalába tartozunk, de két év alatt 15 helyet javítottuk a világranglistán. Négy éve majdnem megvertük Portugáliát, az erőviszonyok azóta nem romlottak.”
    Majdnem megvertük 🤣🤣🤣 csak az a fránya labda ne lett volna ott.

    • Névtelen
      2021.05.26. 07:47

      Abba, hogy milyen gólokkal lett meg az x abba bele se menjünk..::)

  14. Névtelen
    2021.05.26. 07:00

    Nemzeti Útdíjfizetési Szolgáltató Zrt.
    ttgoSpgMoánjsormusg 2e1cs.o,soc dgu9:gimh26 ·
    ℹ️ Bár még csak közeledik az igazán jó idő, már most egyre több 🚚 lakókocsit és lakóautót látni a hazai gyorsforgalmi utakon. Várhatóan idén is sokan választják ezt a módját az utazásnak, ⛺️ kikapcsolódásnak, akár már most, Pünkösdkor is. 🙂
    Fontos tudni, hogy általában ezekre a járművekre is kell autópálya-matricát vásárolni a hazai e-matrica díjköteles utakon. De hogy mikor melyiket❓ Illetve milyen esetben nincs szükség vignettára❓ Ezeknek a kérdéseknek a megválaszolásában szeretnénk nektek segíteni. 😇
    Mint minden járműnél, ebben az esetben is a forgalmi engedélyben szereplő információk a mérvadók: a jármű kategóriáját („J” mező), a szállítható személyek számát („S.1” mező), és a jármű megengedett legnagyobb össztömegét („F.1” mező) kell megnézni.
    A 3,5 tonna alatti lakókocsik, lakóautók D1 kategóriába tartoznak, ha a forgalmiban a „J” mezőben M1 betűkód szerepel ÉS az „S.1” mezőben az ülőhelyek száma vezetővel együtt 7️⃣ vagy annál kevesebb. Ugyanezen össztömegű járművekre D2-es autópálya-matricát kell viszont vásárolni, ha az említett okmányban a „J” mezőben N1 betűkódot látunk VAGY az „S.1” mezőben az ülések száma vezetővel együtt 7️⃣-nél több.
    A 3,5 tonna feletti lakókocsik, lakóautók a D2 kategóriába tartoznak, ha a forgalmi engedélyben a „J” mezőben M1 betűkód szerepel, azonban B2-es matricát kell venni rájuk, ha az említett okmányban a „J” mezőben M2 vagy M3 betűkódot látunk.
    Némileg más a helyzet, ha egy 3,5 tonna alatti lakókocsit utánfutóként húz magával egy másik 🚗 jármű, ezekben az esetekben ugyanis a vontató jármű díjkategóriája határozza meg, hogy a lakókocsira kell-e külön e-matricát váltani. Ha a vontató jármű D1 díjkategóriába tartozik, akkor a lakókocsira nem kell külön vignettát váltani, elég az előbbire megvenni a D1-es matricát. Ha viszont a vontató jármű D2 vagy B2 (busz) díjkategóriába tartozik, akkor a lakókocsira külön U (utánfutó) kategóriájú e-matricát is vásárolni kell a D2/B2-es vignetta mellé. 🙂
    További információk: https://bit.ly/3bFEiwZ
    #núsz #nemzetiútdíj #ematrica #lakóautó #lakókocsi

  15. hozzászóló
    2021.05.26. 14:02

    Plusz mindezeken felül a határon túli Magyar szavaztok mellett még a Kínaiak is Orbánra szavaznak majd. Miért az a nagy robosztus, erőltetett Ázsiai munkahelyek teremtése hazánkban, hogy onnan jönnek munkahelyek? Miért mondja Matolcsi EurÁzsia ? Nem csak munkahely teremtés az az álca az is de mellette jönnek majd a Kínai munkahelyekhez a Kínai munkavállalók is technikusok, irányítók, szervezők nem beszélve ügynökök akik kémked(hetnek) sajnos. plusz Kínai vendégmunkások akik mind mind a Fideszre szavaznak majd meghálálva nekik, hogy jöhetnek ide. Továbbá a Kínai egyetem Fudan nem csak oktatás miatt jön hanem a Kínai tanulók is majd Orbánra szavaznak Kínai kommunista párt szereti a figyelmet, fegyelmet, egységet követelő kormányokat így a Fidesznek is hálás lesz. Tehát Orbánnak 2022-t a határon túli Magyarok mellett a Kínai melósok és Kínai diákok fogják neki Orbánnak megnyerni 2022-t a negyedik kétharmadot sok százezer határon túli szavazó és sok százezer kínai melós vendégmunkás és Kínai diák akire számít Orbán 2022-ben. Tudja Orbán „mi a dörgés” saját javára örök hatalom bitorlásáért. ” Ki Fundálta” ezt Orbán mint a Fudan egyetemet. A bársonyszék bársonya sem fogja olyan sokáig bírni mert Orbán még a bársonyszék bársonyának élettartamát is bőven túléli a hatalma. Szétfeslik a bársonyszék is mert olyan hosszú időt az se bír ki. Aranytartalék neki a határon túli magyarok szavazatai és Ezüst tartalék neki a Kínaiak ők együttesen fogják megnyerni neki 2022-t mert tudja pár százezer szavazaton is ha múlik akkor is a határon túli Magyarok és Kínaiak Orbán javára döntik el a választást. „Nagy csibész” a „Viktor” viszont hihetetlenül átlátható is akárcsak „az ablak üveg”. Viszont, hogy nagyon átlátszó ez lehet a veszte. Mert a nép az emberek nem buták hanem ők is okosak nagyon helyesen látják mi a végső célja Orbánnak. Mert az összefüggéseket ha egészében látjuk rájövünk hol van a „turpissága csibészsége” ami átláthatóvá teszi „nagy ember” „Orr Bánt”. Ellenzéki összefogás is ide lehet kevés lesz mellette az emberek teljes egységére is szükség lesz ha változást akarunk.

  16. Névtelen
    2021.05.26. 14:13

    Orbánnak a határon túli magyarok és plusz Kínaiak mellette szavazatot jelentenek mert ők rá szavaznak majd mind mert velük nyeri meg majd a választásokat 2022-ben csak ezért számít rájuk ezt kell itt látni ezért jár évközbe kedvükre, kedvezve nekik megtámogatva őket mert választásokon így tud rájuk nagyon számítani ! Orbánnak csak két szó az istene amivel eléri a harmadik célt az irányítást. Szavazat + Hatalom = Irányítása.

  17. Névtelen
    2021.05.26. 14:17

    Magyarországra hazánkba a már betelepült és majd még bejövő, betelepülő Kínaiak neki Orbánnak az ezüst tartalék szó szerint ! Csak a Magyar emberek érthető módon jogosan nem jó szemmel nézik mert látják mi is a valódi, végső célja ezzel Orbánnak sajnos egy szó a HATALOM.

  18. Névtelen
    2021.05.26. 14:50

    ” A cél szentesíti az eszközt”. Céljai elérésére Orbán bármit megtesz és bármit bevet. Neki mindegy milyen úton jut el hozzá csak célja „megszentesítse” neki az eszközt. Ez gyakorlatilag az Orbán Show. Csak ez a Show műsor az embereknek a többség 99 %-nak érthető módon jogosan nem tetszik. A kisebbség 1 % a keveseknek az oligarcháknak nyilván tetszetős mert tudják a hatalom az előnyök és pénz. „Mert hiába akár, hogy is takarják, leplezik” mégis átlátható, átlátszó az egész ami -e mögött van a HATALOM ÖRÖKKÉ MEGTARTÁSA.

  19. Névtelen
    2021.05.26. 20:14

    Régen a DIGÉP-ben volt esztergályossegéd. Nem tudom jól seperte-e a fémforgácsot, de kevesebbet ártott, az biztos.

  20. Névtelen
    2021.05.27. 13:36

    Illés reformátusai,melyek püspököt avattak, mint állandó fül és összetörői a magyar kislányoknak, állandó szentháromság képviselői Romániának, amik együtt szoktak mészárolni a zöld-kék szemű (Illés Zöld szemem kék dalban megénekelt kislányáldozó) spanyol pusztítóval, sőt Sólyom név mellett együtt szokták végrehajtani a Várkonyi Atlantisz könyvében leírt világrész felszámolásokat, most mennek frigyet kötni a spanyol radikális álkeresztényekkel. Csak eddig Orbán vasnépének ehhez semmi köze nem volt, világ-magyarságot kiáltanak ki mindenáron, miután legyőzték az országot az utolsó magyarokkal. Azt nem értem, ha ők keresztények, mert kereszre feszítik a semmiről sem tudó embereket, Talmud denevérköpenyét felvéve, akkor rájuk miért nem veszélyes az iszlámként létrehozott nép? Igen, ők a rózsakeresztes rendnek voltak az ellenségei, de a spanyolokkal ők is együtt voltak, együtt fedezték fel Amerikát is annak idején. Most akarják az emberek felszámolása után Európát megvédeni ők, amik négyszer pusztították el a földrészeket az emberekkel együtt.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük