Apa, kezdődik…Miskolci fürdők. Koreny György ügyvezető leváltva?

A Miskolci Fürdők Kft. működését jelentősen befolyásolta a pandémiás időszak, hiszen bevétel nélkül kellett biztosítani a társaság alap működésének fenntartását. A pandémia miatt felmerülő veszteségek mielőbbi hatékony kezelése, valamint a hamarosan nyíló és jelentős feladatokat magával hozó Ellipsum Élmény- és Strandfürdő működtetése miatt a Miskolc Holding Zrt. Igazgatósága döntött arról, hogy megerősíti a társaság cégvezetést, és ennek keretében 2021. május 25. napjától Németh Juditot bízza meg a Miskolci Fürdők Kft. ügyvezetői feladatainak ellátásával. A jelenlegi ügyvezető, Koreny György az új ügyvezető munkájának támogatása érdekében 2021. május 25. napjától cégvezetőként folytatja tovább munkáját a Miskolci Fürdők Kft.-nél. 

  

Mivel a köztulajdonban álló gazdasági társaságok takarékosabb működéséről szóló 2009. évi CXXII. törvény alapján egy természetes személy legfeljebb egy köztulajdonban álló gazdasági társaságnál részesülhet javadalmazásban, ezért Németh Judit a Mirend-Sec Kft. ügyvezetőjeként 2021. május 25. napjától díjazás nélkül látja el feladatát a Mirend-Sec Kft-nél.

városházi közlemény

A VERSENYSZFÉRÁBÓL A MISKOLCI FÜRDŐK ÉLÉRE

Kujan István
Utoljára módosítva
2020. március 14. szombat 17:03
Koreny György a Miskolci Fürdők Kft. új vezetője. Az elmúlt 25 évben foglalkozott befektetésekkel, dolgozott a bankszektorban, majd 2010 után egy magyar tulajdonú nagykereskedelmi kft. ügyvezetőjeként tevékenykedett a versenyszférában. Nagy szerelme a Bükk és a kerékpározás, a diósgyőr-mezt pedig külföldi útjaira is elviszi, és erről soha nem felejt el fotót is készíteni. Vezetői tapasztalatait most a Holding egyik tagvállalatánál kamatoztatja.
Fotó: Juhász Ákos

A cég átvilágítása még tart, most tekintik át a meglévő szerződéseket, felmérik, milyen lehetőségeik vannak a költségek lefaragására, az árbevétel növelésére. A racionalizálást azonnal meg kell kezdeni, nyereségessé kell tenni a fürdőket, hangsúlyozta az ügyvezető. Tavaly több tízmilliós veszteséggel zárt a cég, az önkormányzattól kapott több millió forintos működési támogatást elsősorban a két szezonális – miskolctapolcai és selyemréti – fürdőre fordították.

Az új Miskolctapolcai Strandfürdő megnyitása sokat javíthat majd a helyzeten – mondta Koreny György –, hiszen az egész évben várja majd a vendégeket. – Meggyőződésem, hogy sok munkával fenntarthatóan nyereségessé tudjuk tenni a Miskolci Fürdők Kft. működését.

– Kollégáimmal együtt megújult lendülettel fogtunk neki a munkának. Új elképzelésekkel és programokkal kívánjuk a vendégeinket kiszolgálni. Célunk a folyamatos, magas szintű, minőségi szolgáltatás biztosítása, a Barlangfürdő exkluzivitásának kiemelése – fogalmazott.

Koreny György Miskolcon előbb a Bányamérnöki, majd a Gazdaságtudományi Karon szerzett diplomát. – Az országban egyedülálló selmeci hagyományok nagyon erős kötődést adtak a Miskolci Egyetemhez és a városhoz – mondta. – Nagyon szeretek itt élni. Véleményem szerint ez egy élhető, folyamatosan fejlődő, nagy perspektívával bíró település.