A graziak tökmagolajat öntenek a salátára, vaníliafagylaltra és nagyjából minden ételre
Változatos túraútvonalak, fantasztikus kerékpáros túrák és számtalan látnivaló várja a nyaralókat Stájerország tartományi fővárosában, Grazban és a környékén.

A graziak tökmagolajat öntenek a salátára, vaníliafagylaltra és nagyjából minden ételre. Néha egy hatalmas asztalt is felállítanak Graz főterén és 700 ember számára rendeznek vacsorát, elvégre Graz Ausztria ínyencfővárosa. 2003-ban Graz volt Európa kulturális fővárosa, ezért a város épített egy különleges múzeumot, ami éjjel villog és hangokat ad ki. Ezenkívül építettek egy szigetet a folyó közepén, ahol kávét lehet inni vagy koncerteket lehet hallgatni.

Felfedezőtúra az óvárosban

Graz ismertetőjegye a város legmagasabb pontján, a Schlossbergen található Óratorony. Több mint 260 lépcsőt kell megmászni, hogy egészen közelről csodálhassuk meg. A hegyről a világ legnagyobb fedett csúszdájával juthatunk le. Az UNESCO világörökség részét képező óvárosban régi homlokzatok és csodálatos épületek találhatók, köztük egy kettős csigalépcső és a világ legnagyobb fegyverraktára is.

A legrövidebb úton a természetbe

Aki egy városnézés után friss levegőre és természetközeli kalandokra vágyna, az a sokszínű a grazi régióban a legjobb helyen jár. A sport és a testmozgás jót tesz, főleg ilyen időkben! A várostól csupán néhány kilométerre szabadidős, kaland- és sporttevékenységek, valamint népszerű kirándulóhelyek és kulináris élmények egyedülálló kombinációja várja a vendégeket. Legyen szó egy könnyed kerékpáros kirándulásról, egy idilli gyalogtúráról a Graz körüli hegyekben vagy egy frissítő vízi kalandról – a természetbarátok biztosan megtalálják a számításukat a város körüli régióban.