Az utasok kérésére indították újra, de a helyi turizmusban is fontos szerepe van az 5-ös busznak.

– Lillafüred nagyon keresett városrésze Miskolcnak, mind a városlakók, mind az ideérkező turisták által- véli Orosz Eszter, a Miskolci Idegenforgalmi Marketing Nonprofit Közhasznú Korlátolt Felelősségű Társaság (MIDMAR) ügyvezetője.
– A járványidőszakban még inkább felértékelődött azoknak a helyszíneknek a szerepe, ahol biztonságosan tölthetünk időt a szabadban. Ilyen Lillafüred is, ahol lehet sétálni, túrázni, különböző programokat szervezni. Azt látjuk, hogy az első napsütéses napoktól számítva rendre megtelik emberekkel ez a városrész.

Emiatt tartja fontosnak az ügyvezető azt is, hogy mind a turisták, mind a miskolciak részére megkönnyítsék oda a kijutást.
– A parkolóhelyek száma korlátozott Lillafüreden, ezért szükséges, hogy legyenek más alternatívák is, amelyekkel kényelmesen és rugalmasan megközelíthető a városrész.
Az egyik ilyen a Lillafüredi Állami Erdei Vasút, ami újra közlekedik – csütörtöktől vasárnapig minden héten. A másik pedig az 5-ös számú autóbusz, ami május 23-ától ismét jár majd Felső-Majláth és Lillafüred között. Az MVK Zrt. pénteki közleménye szerint a döntés az utasigények mentén született.
– Nagyon örülünk ennek, hiszen még több érdeklődőnek nyílik lehetősége eljutni a város egyik legszebb részére – fogalmazott Orosz Eszter.