Miskolci lány lett az ország legjobb fuvolistája

Kiss Jázmin Eszter első lett a X. Országos Jeney Zoltán Fuvolaversenyen Jázmin boldogan beszélt arról is, hogy a közelmúltban zenekari kísérettel játszhatott barokk darabokat, ami nagyon ritkán adatik meg a fiatal szólisták életében. Tavaly a Reményi Ede Kamarazenekar válogatta be a Miskolc Virtuózai programjába, tehát az együttessel léphetett színpadra, majd a Miskolci Szimfonikus Zenekar Hang-ár, ifjúsági programjában adott elő egy művet.

– Óriási élmény volt mindkét fellépés, hiszen a fiataloknak ritkán adatik meg zenekari kísérettel játszani, erre inkább akkor van lehetőség, amikor az ember már fuvolaművész vagy teljes állású fuvolista – tette hozzá Jázmin.

Megtudtuk tőle azt is, hogy a Lévay József Református Gimnáziumba jár, most 9.-es, és kitűnő tanuló. Azt még nem tudja, hogy pontosan merre viszi majd az útja. Nem biztos, hogy hivatásos zenész lesz, mert nagyon érdekli a pszichológia, de azt tudja, hogy a fuvolázást soha nem fogja abbahagyni. Szívesen tanulna majd zene­pszichológiát és dolgozna zeneterapeutaként. Jázmin olvasni is nagyon szeret, igazi könyvmoly. Bárhol, bármikor képes olvasni, mert mindig van nála könyv. Másik hobbija pedig a terepfutás.

Az országos fuvolaversenyen Jázmin tanárai is elismerésben részesültek. Különdíjat kapott Kristonné Viola Barbara fuvolatanár és Gulybánné Varga Krisztina zongorakísérő.

boon.hu