A győri Fidesz tagja volt a baseball-sapkába rejtett kamerával kukkoló férfi, akit tavaly nyáron lebuktattak a győri Aranyparton, és akinél később pedofil felvételeket találtak, írja az Úgytudjuk.hu.

Sz. Balázs nem csak a fideszes Simon Róbert Balázs parlamenti alkalmazottjaként dolgozott, de a város kulturális bizottságában is helyet kapott, amíg le nem bukott a strandon.

Az ügyről korábban írtunk már, a Győri Járásbíróság augusztusban rendelte el a 38 éves férfi a letartóztatását, aki a gyanú szerint egy győri strandon a sapkájába szerelt kamerával öltözködő gyerekeket figyelt meg.

A férfit Kovács Albert hegymászó szúrta ki a győri Aranyparton, amikor a falmászóteremből strandolni vitte a táborozó gyerekeket. A  házkutatás során több olyan felvételt foglaltak le, amelyeket a férfi készített. Összesen 63 db saját készítésű, az öltöző kabinokban készült felvételt, valamint 91 db egyéb gyermekpornográf tartalmú felvételt találtak a nyomozás során.

Az Úgytudjuk most azt írja, hogy Sz. Balázs azonos azzal az Sz. Balázzsal, aki az elmúlt években nem csak a Fidesz kampányaiban vett részt aktívan Győrben, de különféle munkakörökben is segítette a párt munkáját.

Az elkövetés időpontjában a pedofil felvételekkel lebukó férfi Simon Róbert Balázs fideszes országgyűlési képviselő parlamenti alkalmazottja volt, írja a lap.

2020 nyarán – pár hónappal lebukása előtt – Sz. Balázst a győri közgyűlés Oktatási, Kulturális, Sport és Turisztikai Bizottságába választották meg külsős tagnak, írja a lap. Erről a pozíciójáról aztán lebukása után, 2020. augusztus 14-én eltávolították. Az Úgytudjuk.hu rákérdezett erre a polgármesternél, aki elmondta: méltatlanság miatt távolították el a pozíciójáról a szóban forgó személyt. Dézsi Csaba András egyébként kitüntette az Sz. Balázst lebuktató Kovács Albertet.