Elég csak arra gondolni, hogy a járvány ideje alatt egy vízvezetékszerelő és egy humorista irányítja az egészségügyi bizottságot, a tömegközlekedést romokba taszítja a politikusok által felhizlalt felügyelőbizottság, pénzhiányra panaszkodnak, de megduplázzák a tiszteletdíjaikat és új alpolgármestert neveznek ki. Most pedig, amikor a kormány 1,3 milliárd forintot ad mentőövként működési költségekre, leállítják a fűnyíró traktorokat is, és embermagasságú gaz lepi el a várost – hangsúlyozták a kormánypárti politikusok ma.

Szavaik szerint botrányos, hogy a barlangfürdő, a strand és az élményfürdő is zárva van, utóbbit városházi információk szerint június közepe előtt semmiképpen nem fogják megnyitni.

– Nem csoda, ha haldoklik az idegenforgalom Miskolctapolcán. Szakemberek szerint is súlyos hiba volt leereszteni a barlangfürdő vizét, aminek köszönhetően repedezni kezdtek a sziklafalak. Talán az átlagembereknek kicsit furcsának tűnhet, hogy csavarokkal akarják megakadályozni, hogy több tíz tonnás szikladarabok ne szakadjanak le a fürdőben. A szakmaiatlanság és az alkalmatlanság tehát ide vezetett. Joggal merül fel a kérdés, hogy hogyan várja el a tapolcai szállodáktól és szállásadóktól a város vezetése, hogy idegenforgalmi adót termeljenek, amikor a nyitás feltételeit sem biztosítja