Skip to content

Úgy néz ki hogy a koronavírus a Vuhani Virológiai Intézetből szabadulhatott el

Úgy néz ki hogy a koronavírus a Vuhani Virológiai Intézetből szabadulhatott el

Egyre nő a valószínűsége, hogy emberi mulasztás okozta a világjárványt írja a 444.hu.

Úgy néz ki hogy a koronavírus a Vuhani Virológiai Intézetből szabadulhatott el
Kép:Pixabay

Az eddig leginkább elterjedt nézet szerint a koronavírus denevérekről terjedhetett át emberre, esetleg tobzoskáról. A továbbra is zajló kutatások szerint lehet, hogy mégsem a kínaiak számunkra furcsa étkezési szokásai miatt tört ki a járvány.A világ egyik vezető tudományos lapjában, a Science-ben megjelent 18 hírneves virológus és epidemiológus által jegyzett levél, valamint Donald G. McNeil, illetve Nicholas Wade egészségügyi szakújságírók cikkei alapján egyre valószínűbbnek tűnik, hogy a SARS-CoV-2, vagyis a koronavírus mégsem természetes úton került át állatról emberre.

A koronavírus a Vuhani Virológiai Intézetből szabadulhatott el a hiányos biztonsági szabályok miatt.

Ugyan Kína továbbra sem hajlandó nyilvánosságra hozni, hogy mi történt a járvány kezdetén, de több dologból is arra lehet következtetni, hogy van mit rejtegetniük. A vírus megjelenését hivatalosan 2019. december 30-án jelentették be a nemzetközi nyilvánosságnak, eredetére viszont nem adtak magyarázatot.A kínai hatóságok nem tették hozzáférhetővé a vuhani laboratóriumok eseménynaplóit.

A WHO 313 oldalas jelentésében végül mindössze 4 oldalban foglalkozott a koronavírus esetleges laboratóriumi eredetével. A szervezet igazgatója, Tedros Ghebreyesus további erőforrásokat ajánlott fel az elmélet bizonyítására.Si Cseng-li, a vuhani labor egyik kutatója már 2018-ban többször panaszt tett, amiért szerinte nem megfelelő a veszélyes vírusokkal foglalkozó intézet biztonsági protokollja. Erről Donald G. McNeil, a New York Times volt egészségügyi szakújságírója számolt be.

Az úgynevezett „Gain of Function (GOF)” kutatásokban mesterséges, laboratóriumi körülmények között a vírusokat úgy módosítják, hogy azok képesek legyenek emberi sejteket is megfertőzni

– írja Nicholas Wade egészségügyi szakújságíró. Ez alapvetően azt a célt szolgálja, hogy a folyamat biológiai mechanizmusát megismerve meg tudjuk akadályozni azt.

Hát a koronavírus esetében úgy tűnik, ez legalábbis nem sikerült.

Forrás:444.hu



               

Figyelem! Az alábbi, a cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem az eszakhirnok.com nézeteit tükrözik. Mi a hírt/eseményt közöljük, a kommenteket nem tudjuk befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.



4 Comments

  1. Névtelen
    2021.05.21. 00:19

    Ha tényleg így van, hogy kiszabadult a laborból a vírus akkor ebből világbotrány lehet. Mert azt jelentené mesterséges vírus biológiai fegyver. Emberek begőzölhetnek és „kiborulhat a bili”? Kínai kormány pedig belebukhat? Nem hiába mondják Kínára a „sárga veszedelem” rá szabadították a világra a bajt? Ezek után Kínai egyetem meg „selyemút” egy nagy frászt nem kell ide a „sárga veszedelem”. Még, hogy a denevér meg tobzoska rá akarták kenni szegény állatokra. Lehet ők nem is tehetnek semmiről. Emberi gonoszság munkálkodott a háttérben? Csak csak kiderül idővel az igazság amit idővel biztosan nem lehet elhallgatni. Annak idején Csernobilt is sokáig titkolták és ott is minden kiderült. Most a Vuhani események. A gazságok felett mindig győz az igazság. Szegény tobzoskára meg denevérre akarták kenni a bajt közben lehet emberi mulasztás volt???

  2. repülő
    2021.05.21. 06:15

    De a Fudam egyetem nélkülözhetetlen ennek az országnak!
    Kínának szüksége ven egy jólműködő kémközpontra, meg ahol terjeszteni tudja a párt eszméit!

  3. Névtelen
    2021.05.21. 07:02

    Miért is nem lep meg, hogy a varacskos disznó haverjatitól kaptuk ezt is?

  4. Névtelen
    2021.05.21. 16:24

    (Ázsia) Kína összeesküvése a világ ellen ? Betegségipar – Gyógyszerlobbi ? Mi lehet a háttérben még ezeken túl is ? Csak jogos kérdések ! Kína nem akarja, hogy Amerika maradjon a világelső. Amerika meg nem akarja, hogy Kína „törjön rá” mint világelső játékosként. De Amerika és ( Ázsia) Kína mellett nagy szerepjátékosként jelenik meg tűnik fel Oroszország is utána jönnek majd a Szaudiak (Arab – Emirátusok) is mint világhatalom felé törekvés ők is és aztán majd Ausztrália de hála Ausztrália ő a nyugat oldalán mint Amerika. Na ebben a versenyben kell helyt állnia az Európai Uniónak is. Szóval jelenlegi és új szereplők a világhatalomban jelennek meg egymás versengéseire, hogy ki az „erősebb bika” „megy rá majd az emberiség”??? Nem volna jó. Inkább a nagy versengés helyett a kiegyensúlyozott és fenntartható és környezettudatos fejlődést kéne támogatni az jobban szolgálna mindenki javára.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük