Skip to content

Gulyás: keddtől változik az élet, holnap Orbán jelenti be a részleteket. Keddtől fizetni kell

Gulyás: keddtől változik az élet, holnap Orbán jelenti be a részleteket. Keddtől fizetni kell

 

Nem hosszabbítja meg a kormány az ingyenes parkolást, keddtől fizetni kell – közölte Gulyás Gergely Miniszterelnökséget vezető miniszter csütörtökön a kormányinfón. Erről az oltási program áttekintését követően döntött a kormány. A hitelmoratóriumot tovább fogják fenntartani. A kormány szerdán több olyan intézkedést is hozott, amiket az ötmillió beoltott elérése után vezetnek be, ezeket az Operatív Törzsnek küldik meg.

A brüsszeli vakcinabeszerzés következő fejezetében nem kíván Magyarorsozág részt enni. 2022 végéig több mint 10 millió oltás áll majd rendelkezésre, ötmillió felett le fog lassulni az oltási program, körülbelül 6 millióig lehet eljutni az otlásokkal – mondta. Ehez képest lesz még 10 millió vakcina, ha szükség lesz újraoltsra akkor midnekit újra tudnak oltani. Akár csak Pfizer és Moderna vakcinával is. Az otlásban Európa-bajnokok vagyunk, az indiai mutáns még nem jelent meg, de veszélyforrás, ezért a járványgyi intézkedések egy részét tudják csak feloldani. A részletes intézkedéseket pénteken ismerteti Orbán Viktor miniszterelnök.

Előtte ismertette a beadott oltások számát. Ebből következik, hogy a pünkösid hétvégén el fogjuk érni az ötmillió oltottat. MIndenkit arra kért, hogy regisztráljon és oltassa be magát, 1-2 napon belül beoltathatja magát bármilyen vakcinával. Még mintegy 60 ezer vakcina van a Szputnyikból első oltásra, 230 ezer Pfizer-vakcinára lehet jelentkezni. KOrábban a fertőzötteket 3 hónapig nem oltották, de mivel most már van elegendő oltóanyag, ezért őket is beoltják, ha kérik 3 hónapon belül.

Beszélt a veszélyhelyzetről, amit addig tartanak fent, amíg arra szükség van. Lesznek olyan szabályok, amit tovább tartanak fenn, például a hitelmorítórium, vagy a lejáró okmányok elfogadása, ezért szükséges ezeket a szabályokat fenntartani. A kormány szándéka, hogy ennél korábban visszavonja a vészhelyzetet.

A kérdésekre adott válaszokból kiderül, hogy az ausztriai beutazás nem egyértelmű, a Sinopharm és Szputnyik vakcina elfogadása még kérdéses, erről tárgyalnak Ausztriával. Európában még nincs olyan szisztéma, ami biztosítaná a szabad utazást – modnta. Az informatikai fejlesztés sem készült még el, a külön megállapodások ezért fontosak, mert így lehet utazni például Horvátországba és Szlovéniába.

A szuperkórházról azt modnta, hogy lesz, az előkészítési munkálatok gőzerővel zajlanak. A tervek év végére elkészülnek, utána folytatódhat a beruházás, magyar költségvetési forrás van, az uniós hitelt ne hívtuk le, de a támogatási részre igényt tartunk. Ha szükséges projekt alapon hitelt vehetünk fel, 2023-ig ezt még meg lehet tenni.

A hitelmoratóriumot augusztus 31-ig meghosszabbítják – mondta, majd a következő mondatban már szeptember 30-át elmített. Azt is mondta, hogy később is lehetséges lesz, hogy valaki bentmaradjon a hitrelmoratóriumban, ezt valószínűleg külön kell majd kérnie a banktól.

A diplomás nyelvvizsga-amnesztiáról azt mondta, hogy egyszer hoztak ilyen döntést, jogos morális érveket is látnak emellett, még nem döntöttek erről, közben jelezte, hogy a főpolgármesternek sem volt erre szüksége.

Az izrael ügyében nem támogatott közöt uniós nyilakozatról azt modnta, hogy elfogadhatatlan, hogy a Hamaszt és Izrael államot azonos szinten kezelő nyilatkozat legyen – indokolta a lépést. Szerinte nincs szó arról, hogy a magyar külpolitika sorozatosan megvétózná az uniós nyilatkozatokat.

Az önkormányzati lakások értékesítéséről azt mondta, hogy több polgármesterrel is egyeztetett erről, akik számtalan javaslatot és kritikát fogalmaztak meg. Böröcz László javaslatáról azt mondta, hogy egyezik a kormány céljával, hogy tulajdonosok legyenek az emberek. Szerinte a határozatlan idejű bérbeadási forma szinte tulajdon jellegű. A javaslat szerinte jó irányú. Azokat az önkormányzatokat támogatják, akik határozott idejű bérlettel segítik a lakhatást, a határozatlan idejű erre nem igazán alkalmas.https://hvg.hu/itthon/20210520_kormanyinfo_gulyas_gergely_orbankormany

Fotó: A kormánypropaganda nem áll le



               

Figyelem! Az alábbi, a cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem az eszakhirnok.com nézeteit tükrözik. Mi a hírt/eseményt közöljük, a kommenteket nem tudjuk befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.



12 Comments

  1. Névtelen
    2021.05.20. 12:33

    izé a gulyás ma bejelenti hogy a röfi holnap bejelenti hogy …

    8
    1
  2. Névtelen
    2021.05.20. 12:34

    Be kell tartani a hierarchiát. A tévedhetetlen bajnok az csak a Kancigány, személyesen.

    8
    1
    • Névtelen
      2021.05.20. 13:22

      a kancigányozás hozza rendesen a szavazatokat. 😁😂🤣😂

      1
      6
      • Névtelen
        2021.05.20. 18:07

        nem oszt nem szoroz
        nem fogja senki se megsajnálni, ne reménykedj!

        3
        1
      • Névtelen
        2021.05.20. 18:08

        ez pusztán tényekre szorítkozás

        3
        1
      • Névtelen
        2021.05.22. 18:33

        kan+cigány
        Ebből az összetett szóból (jelzős szerkezet) melyik rész nem igaz?

  3. Névtelen
    2021.05.20. 12:34

    Ja, ja. A kormánypropaganda már 2007-ben sem áll le 😂😁😂😁

    „Belföld – Több mint anyós III. – Indexhttps://index.hu › belfold › apropriskoa8
    2007. okt. 12. — Több mint anyós III. – Apró Piroska állami cégek vezetőjeként is kapcsolatban állt az Altus-szal.

    Belföld – Több mint anyós I. – Indexhttps://index.hu › belfold
    2007. okt. 10. — Több mint anyós I. – Titkosszolgák, magánnyomozók a miniszterelnök anyósa körül. Apró Piroska 3 részes portréja most kezdődik!

    Apró Piroska – Több mint anyós!http://tdyweb.wbteam.com › AproPiroska
    Apró Piroska – Több mint anyós! 1-3. rész. Apró Piroska és az üzlet. Gyurcsány Ferenc anyósa az ország egyik legtitokzatosabb személyisége. Az Index három …”

    1
    3
  4. Névtelen
    2021.05.20. 12:37

    Nem értem. Sem Apró, sem Dobrev nem volt hirtelen haragú. 😁😂🤣
    Klára még a pápát is meglátogatta Ferivel. Még a testőrök elől is
    ellógtak romantikázni. 😂🤣😂😁

    Még ilyet, hogy kormánypropaganda..

  5. Névtelen
    2021.05.20. 13:19

    orbán papa na az volt hirtelen haragú
    a hülyegyerekét azóta is kezelik, sikertelenül

    • Névtelen
      2021.05.22. 18:37

      Oszt nem bírjátok 1989-től negligálni? Holott már mocsok hegyet szórtatok rá. 😂😁😂🤣 Pancserok!

  6. névtelen
    2021.05.22. 17:13

    A csúti disznó átok ennek az országnak!

    • Névtelen
      2021.05.22. 18:35

      Belőle élsz.
      Ha, megalázónak tartod; elhúzhatsz , vagy „lecsücsülsz kis dombocskára”

      Felőlem szőrös sárkánynégyszöget is vetíthetsz éjszaka parlament oldalfalára.
      Nézd, ha másképp nem tudsz politizálni egy képviseleti demokráciában.. 😁😂🤣😂🤣
      Ennyit tudsz mikor kerülsz nekem havi 6 millióban?

      „”Demokráciában nincs forradalom. Választás van. Ha valami nem tetszik, akkor nem az a módi, hogy felborítjuk a villamost, hanem elmegyünk szavazni. Aki itt felborítja a villamost, lezárja a hidat meg felborogatja a kukát, az nem forradalmár, hanem bűnöző, huligán, söpredék. Működő demokráciában az ilyennek baja eshet. Ha mégis sikerrel jár, akkor meg puccsista, akit illik lebombázni. Persze elképzelhető annyira hülye puccsista, akit nem kell bombázni, mert magától nekimegy a holnap üvegajtajának, és felkenődik rá, mint egy krumplibogár.

      Fogsz kapni egy szép nagy szavazólapot. Megkeresed rajta a gazdit – Isten ajándékát -, beikszeled, és húzol haza. Szépen kivárod a végeredményt, aztán vagy csóválod a farkad boldogan, hogy mégis tiéd a gondnoki állás a székházban, vagy tudomásul veszed, hogy bukta. Utána még ki lehet menni az utcára örvendeni vagy búslakodni, újabb síkidomokat alakítani, egy kis dombra lecsücsülni.””

      Tóta W. Árpád, 2006. Index

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük