A gyomor felső szakasza köré egy szilikongyűrűt helyeznek…

A 34 éves Kara Henderson gyerekkorától kezdve túlsúlyos volt. Miután asztmát állapítottak meg nála az orvosok, még inkább elhatárolódott attól, hogy bármilyen sportot űzzön, hiszen nehezére esett a mozgás, gyakran kifulladt, így a pluszkilók is hamar megmutatkoztak rajta – írja a The Daily Mail. 

A csúfolódások állandó céltáblájává vált, az osztálytársai verbális bántalmazásai elől pedig még inkább az evésbe menekült, és éjszakánként álomba sírta magát. A húszas évei elején férjhez ment, de tengerészként dolgozó párja sokat volt távol. Depressziós lett, és magányában is az ételek jelentették számára a megnyugvást. 2017-ben már 110 kilót mutatott alatta a mérleg.

50 kilót fogyott, fürdőruhában mutatta meg magát

Kara ebben az évben eldöntötte, hogy gyomorszűkítő műtét segítségével próbál lefogyni, mivel képtelen volt gyermekével játszani, állandóan kifulladt, és járni is alig bírt a nagy túlsúly miatt. Második gyermeke születése után visszaszedte a leadott kilókat, de másodszor már tudatosan, életmódváltással sikerült a feleslegtől megszabadulnia.

Kara 2017-ben gyomorszűkítő műtéten esett át. Az eljárás során a gyomor felső szakasza köré egy szilikongyűrűt helyeznek, mely "összehúzza" a has felső részét, csökkenti a gyomor térfogatát, ezáltal a befogadóképessége is kisebb lesz. A következő 16 hónapban 50 kilótól szabadult meg.

Kara 2017-ben gyomorszűkítő műtéten esett át. Az eljárás során a gyomor felső szakasza köré egy szilikongyűrűt helyeznek, mely „összehúzza” a has felső részét, csökkenti a gyomor térfogatát, ezáltal a befogadóképessége is kisebb lesz. A következő 16 hónapban 50 kilótól szabadult meg.https://femina.hu/fogyokura/kara-fogyastortenet/