Hét év börtönre ítélte a Miskolci Törvényszék azt a 18 éves férfit, aki két évvel ezelőtt megvágta egy fiatalember nyakát és arcát az utcán. A támadó vitába keveredett áldozatával majd előkapott egy pengéből és egy borotva nyeléből összeállított eszközt és vágott. Emberölés kísérlete miatt ítélték el.

Két évvel ezelőtt a belvárosi téren keveredett vitába az akkor 24 éves áldozat és a támadója. Az informatikusként dolgozó férfi testvére az RTL Klubnak elmesélte: csak annyira emlékszik, hogy egy 175-180 centiméter magas, vékony fiatal srác felésuhint. Ezután fémes ízt érzett, és meleget. Ekkor lenézett, és látta, hogy mindene csurom vér.

A férfi arcát érte a mély vágás, amelyek maradandó sérüléseket okoztak. Ezzel azonban a támadó nem törődött, vérző áldozatát hátrahagyva távozott a helyszínről. A cselekményhez használt eszközt ismeretlen helyen eldobta – ismertette Adamy Tibor a Miskolci Törvényszék bírója.

A férfi a korábbi, előkészítő tárgyaláson magát ártatlannak vallotta, ezért a bíróság most hirdetett ítéletet az ügyében. A bíróság bűnösnek találta emberölés bűntettének kísérletében, ezért hét év szabadságvesztésre, és mellékbüntetésül hét év közügyektől eltiltásra ítélték.

A még most is 18 év alatti férfinek fiatalkorúak börtönében kell letölteni a büntetését. Nagy Imre, ügyvéd a tárgyaláson közölte: fellebbezést nyújtanak be, gyakorlatilag az ítélet valamennyi rendelkezése ellen. Első sorban a jogi minősítése, illetve a kiszabott büntetés enyhítése céljából.

A fiatal támadó ellen hozott ítélet a fellebbezés miatt nem jogerős, így az ügy másodfokon folytatódik.

atv.hu