Kamupártok jelöltjei elmesélték, hogyan csaltak a választáson és lopták el a közpénzeket

  • A Partizán két éve készítette el a Rablópártok című tényfeltáró dokumentumfilmet, ami egy Nyíregyháza környékén családi vállalkozásban működő társaságról szólt. A szervezet a rendszerváltás óta azzal foglalkozott, hogy különböző módszerekkel adatokat és pénzt szereztek meg a magyar választási rendszer anomáliáinak kihasználásával. A csalók tevékenysége 2014-re oda jutott, hogy komolyan befolyásolhatták a választások végeredményét.
  • Gulyás Mártonék a film után sem engedték el a kamupártok történetét, és az elmúlt két évben folytatták a nyomozást a választásokat megcsúfoló tolvajok után. Ebből született meg most az a több mint 2 órás film, amit egy prológusban és négy részben publikáltak a héten Rablópártok – pótmagánvád címmel.
  • Ez tovább árnyalja a képet a 2014-es és 2018-as választásokat elcsaló emberekről és pártokról, a csalások és pénzmozgatások újabb módszereit ismerhetjük meg, de már nem csak a kamupártokról, hanem a külföldről szervezetten szállított kamuszavazókkal meghackelt választásokról is megtudhatunk súlyos részleteket. A jelek szerint nincs akadálya annak, hogy a csalók 2022-ben is bedobják magukat.

Prológus: Egy videós útja Kubatovtól Gődény Györgyig

A bevezetőben Tomanovics Gergely meséli el a történetét, aki az MSZP-kormány idején Gery Greyhound néven a Videán egy Best of Gyurcsány Ferenc-videóval akkora nézettséget produkált, hogy a Fidesz felkérte, hogy legyen a videósuk.

2011 végéig dolgozott nekik, a kormányváltás után már a Közigazgatási és Igazságügyi Minisztériumban, de aztán a semmihez nem értő, törtető politikusként jellemzett Hollik István lett a főnöke, és nem tetszett neki a kormányzás sem, úgyhogy lelépett.

Ezután szivárogtatta ki a 2009-es Kubatov-videót, amiből kiderült, hogy a pécsi önkormányzati választáson milyen módszerekkel gyűjtöttek adatokat a választókról. Aztán 2018-ban megkereste őt a Gődény György-féle Közös Nevező párt, ami ellen nyomozás indult, mert nem fizette vissza a kapott pénzt.https://444.hu/2021/05/07/kamupartok-jeloltjei-elmeseltek-hogyan-csaltak-a-valasztason-es-loptak-el-a-kozpenzeket