A Bors megbízható forrásból származó információi szerint a Miskolcon lakó, 35 éves nőnél szerdán, hajnali 4 órakor jelentkeztek a szülési fájások. Azonnal értesítette az általa előre megbízott két dúlát, akik igyekeztek őt megnyugtatni, hogy minden rendben lesz. Akkor még nem is volt okuk arra, hogy bajt gyanítsanak. A kismama 5 óra körül beült az autóba, és a 200 kilométerre levő Budaörsig ment, ahol már várták a segédek.

Miskolcon ült autóba a vajúdó édesanya, hogy Budaörsön szülje meg a gyermekát, ám a csecsemő nem sírt fel © Shutterstock

 

Amikor Csilla megérkezett, lefektették egy kényelmes ágyra. Néhány órával később, délelőtt fél 10-kor, a második tolófájásra a világra jött a gyermek. Mivel az újszülött nem sírt fel, már rosszat sejtettek. Az ilyenkor szokásos eljárást alkalmazva a dúlák igyekeztek a babát a várt reakcióra sarkallni, de kudarcot vallottak. Ekkor értesítették az egyik, koraszülött-mentésre szakosodott céget. A szolgálat természetesen ki is vonult a helyszínre, de már csak a kisfiú halálának beálltát tudták megállapítani. A gyermeket nem lehetett újraéleszteni, pedig egy neve elhallgatását kérő szakember szerint a szóban forgó cég minden szükséges eszközzel rendelkezik a kocsikban, amire hasonló esetben szükség lehet.

GYÁSZOL AZ EGÉSZ CSALÁD

Ekkor vált világossá, hogy most már csak az anyán lehet segíteni. Hozzá riasztották az Országos Mentőszolgálatot. A gyászoló, sokkos állapotban levő kismamát be is szállították az egyik fővárosi kórház szülészetére, ahol megkapta az alapvető ellátást. Tegnap már hiába kerestük őt a gyógyintézményben, mert csütörtök délutánra hazaengedték.

 

Az édesanyát sokkos állapotban szállították kórházba, az egész család gyászol © Shutterstock

 

Sikerült viszont elérnünk Csilla egyik testvérét, aki ugyan nem kívánt bővebben nyilatkozni, de annyit elmondott, hogy az egész család Csilla mellett áll.
EZ EGY SZÖRNYŰ TRAGÉDIA,de nem az én feladatom, hogy a testvérem ügyében megszólaljak. Osztozunk a fájdalmában – mondta röviden.https://metropol.hu/aktualis/dula-szules-halal-miskolc-316055/