Skip to content

Az Aranybikában lesz a Fidesz CEU

Kósa Lajos szerint végre megszűnik egy „tájseb” a belvárosban.

A patinás debreceni Aranybika szálló lesz a jövőben a Mathias Corvinus Collegium (MCC) tehetséggondozási és oktatási programjainak debreceni központja – jelentette be az MCC kuratóriumának elnöke.

Orbán Balázs, a Miniszterelnökség államtitkára a sajtótájékoztatón elmondta, hogy az MCC megvásárolta és fel is újítja az épületet. Először a szálloda új szárnyát alakítják át, addig a régi szállodarészben kezdődik meg a képzés, amely később a felújított részben működik tovább. Ezután következik a régi épület felújítása, amelyet ismét szállodaként fognak működtetni.

 



               

Figyelem! Az alábbi, a cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem az eszakhirnok.com nézeteit tükrözik. Mi a hírt/eseményt közöljük, a kommenteket nem tudjuk befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.



6 Comments

  1. Névtelen
    2021.05.07. 12:02

    Az Aranybikában lesz az „Ellen” CEU Debrecenben? Hála akkor nem Miskolcon.

    3
    1
  2. Névtelen
    2021.05.07. 12:03

    Az „Ellen” „Új” Főváros is Debrecenben épül. Fidesz bázis.

  3. Névtelen
    2021.05.07. 12:05

    Ne is Miskolcon legyen egy úgymond szóhasonlattal „néplerakat”.

    3
    1
  4. guest
    2021.05.07. 15:41

    Helyes

    2
    1
  5. nn
    2021.05.07. 16:09

    Nem olvasnak híreket a T. hozzászólók. Miskolcon az Avas szállót vették meg ugyanerre a célra, mert minden nagyvárosban lesz ilyen intézmény.

    3
    2
    • Névtelen
      2021.05.07. 18:09

      Bassz@ is a csőrét a miskolci szivárvány koalíciónak. 😂😁😂

      „1996-ban magánkezdeményezésre létrejött Magyarország legnagyobb, a hagyományos iskolarendszeren túlmutató, több tudományágban is magas szintű képzést nyújtó műhelye. Az alapító Tombor-család jelentős összeget ajánlott fel egy olyan intézmény kialakítására, amelynek célja a kiemelkedően tehetséges, az ország jóléte iránt elkötelezett fiatalok felkarolása és képzése. Az MCC diákjai kezdetben a középiskolások és a felsőoktatásban hallgatók közül kerültek ki. Az oktatási szempontból formabontó és hiánypótló munkában hazai és nemzetközi tapasztalatokkal rendelkező szakemberek egyaránt részt vettek….2020. júniusában az MCC hatalmas mérföldkőhöz érkezett. A korábbi intézményi alapokon egy Magyarországon egyedülálló szellemi építkezés indult el. Az Országgyűlés által biztosított támogatás keretében az MCC tulajdonba kapta a működési helyéül szolgáló Somlói úti ingatlanegyüttest, valamint a MOL Nyrt. és Richter Gedeon Nyrt. részvényeinek 10-10 százalékát. A vagyonátruházásnak köszönhetően az MCC mind szakmai, mind földrajzi értelemben elkezdte kiszélesíteni közcélú hazai és nemzetközi tevékenységét. Az MCC törekvése, hogy a kezelésébe került részvénytulajdon változatlanul hagyása mellett, annak hozamait felhasználva, hosszú távon biztosítsa ingyenes, így minden érintett számára elérhető tehetséggondozó szellemi kultúraközvetítő programjainak fenntarthatóságát.”

      1
      2

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük