Skip to content

Az Aranybikában lesz a Fidesz CEU

Kósa Lajos szerint végre megszűnik egy „tájseb” a belvárosban.

A patinás debreceni Aranybika szálló lesz a jövőben a Mathias Corvinus Collegium (MCC) tehetséggondozási és oktatási programjainak debreceni központja – jelentette be az MCC kuratóriumának elnöke.

Orbán Balázs, a Miniszterelnökség államtitkára a sajtótájékoztatón elmondta, hogy az MCC megvásárolta és fel is újítja az épületet. Először a szálloda új szárnyát alakítják át, addig a régi szállodarészben kezdődik meg a képzés, amely később a felújított részben működik tovább. Ezután következik a régi épület felújítása, amelyet ismét szállodaként fognak működtetni.

                

Figyelem! Az alábbi, a cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem az eszakhirnok.com nézeteit tükrözik. Mi a hírt/eseményt közöljük, a kommenteket nem tudjuk befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.6 Comments

 1. Névtelen
  2021.05.07. - 12:02

  Az Aranybikában lesz az “Ellen” CEU Debrecenben? Hála akkor nem Miskolcon.

  3
  1
 2. Névtelen
  2021.05.07. - 12:03

  Az “Ellen” “Új” Főváros is Debrecenben épül. Fidesz bázis.

 3. Névtelen
  2021.05.07. - 12:05

  Ne is Miskolcon legyen egy úgymond szóhasonlattal “néplerakat”.

  3
  1
 4. guest
  2021.05.07. - 15:41

  Helyes

  2
  1
 5. nn
  2021.05.07. - 16:09

  Nem olvasnak híreket a T. hozzászólók. Miskolcon az Avas szállót vették meg ugyanerre a célra, mert minden nagyvárosban lesz ilyen intézmény.

  3
  2
  • Névtelen
   2021.05.07. - 18:09

   Bassz@ is a csőrét a miskolci szivárvány koalíciónak. 😂😁😂

   “1996-ban magánkezdeményezésre létrejött Magyarország legnagyobb, a hagyományos iskolarendszeren túlmutató, több tudományágban is magas szintű képzést nyújtó műhelye. Az alapító Tombor-család jelentős összeget ajánlott fel egy olyan intézmény kialakítására, amelynek célja a kiemelkedően tehetséges, az ország jóléte iránt elkötelezett fiatalok felkarolása és képzése. Az MCC diákjai kezdetben a középiskolások és a felsőoktatásban hallgatók közül kerültek ki. Az oktatási szempontból formabontó és hiánypótló munkában hazai és nemzetközi tapasztalatokkal rendelkező szakemberek egyaránt részt vettek….2020. júniusában az MCC hatalmas mérföldkőhöz érkezett. A korábbi intézményi alapokon egy Magyarországon egyedülálló szellemi építkezés indult el. Az Országgyűlés által biztosított támogatás keretében az MCC tulajdonba kapta a működési helyéül szolgáló Somlói úti ingatlanegyüttest, valamint a MOL Nyrt. és Richter Gedeon Nyrt. részvényeinek 10-10 százalékát. A vagyonátruházásnak köszönhetően az MCC mind szakmai, mind földrajzi értelemben elkezdte kiszélesíteni közcélú hazai és nemzetközi tevékenységét. Az MCC törekvése, hogy a kezelésébe került részvénytulajdon változatlanul hagyása mellett, annak hozamait felhasználva, hosszú távon biztosítsa ingyenes, így minden érintett számára elérhető tehetséggondozó szellemi kultúraközvetítő programjainak fenntarthatóságát.”

   1
   2

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé.