A Velünk a Város nevetséges (sőt röhejes) alakoknak tartja, név szerint: Csöbör Katalint, Kiss Jánost és Hubay Györgyöt, de még Hollósy Andrást is

A Velünk a Város frakciója nevetségesnek és arcátlannak tartja a Fidesz helyi képviselőinek hazug dicsekvését a kormányzati elvonások kompenzációja kapcsán. 

Csöbör Katalin, Kiss János és Hubay György, de még Hollósy András is saját sikereként könyveli el azt a pénzt, amit a kormány most kompenzációként Miskolcnak visszaadni tervez.

A valóság ugyanis az, hogy sem Csöbör Katalin, sem Kiss János, sem Hubay György, Hollósy András pedig végképp nem tett semmit annak érdekében, hogy Miskolc visszakapja ezt a pénzt. Ez a pénz ugyanis az elvont helyi iparűzési adó egy része, amit egy meghatározott rendszer szerint kapnak vissza a városok.

Ez a pénz nem támogatás, mert ez a pénz Miskolcé. 

Ez a pénz nem ajándék, mert ez a pénz Miskolcé. 

Sőt, ez a pénz csak töredéke annak, amit a Fidesz elvett Miskolctól!

A Fidesz ugyanis ma Miskolc legnagyobb adósa.

A Fidesz tartozik:

  • a tömegközlekedésből elvont 1 milliárd forinttal,
  • az ingyenes parkolás értelmetlen bevezetése és fenntartása miatt 500 millió forinttal,
  • az elvont gépjárműadó miatt 900 millió forinttal,
  • az MVK Zrt.-nek 3,8 milliárd forinttal,
  • és azzal a sokmilliárd forinttal, amit az előző városvezetés felelőtlen gazdálkodása miatt ma Miskolcnak kell megfizetnie. 

A Velünk a Város frakciója azt ajánlja a Fidesznek, hogy röhejes önajnározás helyett ezen adósságok törlesztésével töltsék inkább az időt!