LEMONDOTT KÉT SZLOVÁK POLITIKUS, MERT MEGSZEGTÉK A JÁRVÁNYÜGYI SZABÁLYOKAT

 

A parlament egyik alelnökét, a parlement szociális bizottságának elnökét és Pozsony megye elnökét egy zárva tartó klubnál fényképezték le, ahol éjszakába nyúlóan tartózkodtak. Azt mondják, munkamegbeszélésük volt, hármójuk közül ketten lemondtak.

 

Szerda délelőtt hozta nyilvánosságra a Plus 7 dní bulvárlap azokat a fotókat, amin

 

egy klub mellett maszk nélkül álldogáll, beszélget és dohányzik négy ember, közülük hárman politikusok:

 

Juraj Šeliga, a parlament alelnöke; Jana Žitnanská, a parlament szociális bizottságának elnöke – mindketten a legkisebb kormánypárt, a jobbközép-liberális Za ľudí (Az Emberekért) párt tagjai –; valamint Juraj Droba, Pozsony megye elnöke, aki a szintén kormánypárt libertariánus SaS (Szabadság és Szolidaritás) politikusa.

 

Botrány! Iszogatnak

 

Bár a teraszok Szlovákiában is nyitva vannak már, a vendéglő belső terei továbbra is zárva tartanak, a kültéri maszkviselés pedig csak akkor nem kötelező, ha legalább ötméteres távolság van emberek között (az egy háztartásban élők között nem muszáj ekkora távolságnak lenni).

 

A politikusok azonban a vendéglőből jöttek ki és oda is mentek vissza, nem volt köztük öt méteres távolság, nem viseltek maszkot, és a 21 órától kezdődő kijárási tilalmat is megsértették.