Skip to content

A Magyarságkutató Intézet is megválik a hülyeségeket beszélő szegedi professzortól

A Magyarságkutató Intézet is megválik a hülyeségeket beszélő szegedi professzortól

Gulyás Lászlótól korábban Áder János és Gulyás Gergely is elhatárolódott.

A napokban zárta le belső vizsgálatát a Szegedi Tudományegyetem (SZTE) az egyik oktatójával, Gulyás Lászlóval szemben, akit hallgatói panaszoltak be, mert állításuk szerint rasszista, homofób kijelentéseket tett. A hvg.hu több forrásból arról értesült, hogy az intézmény rektora úgy döntött, megválik az oktatótól, ám megkeresésünkre csupán annyit közöltek: az intézmény az értékrendjével összhangban hozta meg döntését, és ennek megfelelően hozott munkáltatói döntéseket.

Népszava most azt írja, hogy nemcsak az SZTE válik meg Gulyás Lászlótól, hanem a Magyarságkutató Intézet is, ahol tudományos tanácsadói tisztséget töltött be. Az intézmény főigazgatója azt közölte a lappal, hogy ők is vizsgálódtak az ügyben, és az egyetem döntésének ismeretében mérlegelték, hogy a történteknek legyen-e kihatása a professzornak a náluk betöltött munkájára.

A döntés a következő: a Magyarságkutató Intézet világos értékrendjére való tekintettel mi sem tudunk közösséget vállalni a magát vállalhatatlan megnyilvánulásokra ragadtató egyetemi tanárral, ezért a mai napon kezdeményeztem munkaviszonyának megszüntetését”

– közölte Horváth-Lugossy Gábor (képünkön), aki azt is hozzátette: „a hazai konzervatív történetírás egyik legjelesebb képviselőjének további kutatómunkájához, amelyet a jövőben már intézetünk kereteink kívül fejt majd ki, sok sikert kívánunk”.

Gulyástól, aki március 15-én állami kitüntetést kapott, a köztársasági elnök és a Miniszterelnökséget vezető miniszter is elhatárolódott. Az egyebek mellett a „nemzeti, polgári értékrendet közvetítő publikációi” elismeréseként neki megítélt elismerés visszavonására jelenleg nincs jogszabályi lehetőség. Szél Bernadett javaslattal élt volna ezzel kapcsolatban, de az végül nem került napirendre az országgyűlés igazságügyi bizottságában.

Horváth-Lugossy Gábor (képünkön)



               

Figyelem! Az alábbi, a cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem az eszakhirnok.com nézeteit tükrözik. Mi a hírt/eseményt közöljük, a kommenteket nem tudjuk befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.



3 Comments

  1. NÁDASSY JÓZSEF
    2021.05.06. 20:33

    NadassyJozsef • 5 perce
    ELVÉGRE ZSIDÓKÉ A HAZA MEG A NŐKÉ! 2021.05.06.


    Módosítás

    Válasz

    Megosztás ›

    Profilkép
    Landa Mickys • egy napja
    Az igazság fájhat, attól még az marad. A krumplileves most már mi legyen akkor elvtársak?


    Válasz

    Megosztás ›
    Profilkép
    Landa Mickys • egy napja
    Rovó az tip. cigánynév.

  2. Névtelen
    2021.05.07. 15:29

    Jó lesz Pali mellé tanácsadónak

  3. Névtelen
    2021.05.07. 19:17

    Mivel foglalkozik egy híres és neves magyarságkutató intézet? Keresi a honfoglaló bolondokat a kiadott könyvekben, BI Aranyketrecben megírtak szerint, melyek már minden szerepet eljátszottak, vagy a hunokat, melyek Ázsiából törtek be? Vagy a bibliai szerepjátékosait az országnak, melyek szabadságharcosok lettek, mióta szerepeiket nem hatják végre egyetlen nagy közös áldozással? Miért is veszik fel a professzorok, tanárok a rengeteg pénzt havonta, meg mit tanítanak a diákoknak? Ezért van az igazságnak a fórumon a helye legfeljebb, eldugva, mint a nagy közös áldozatuknak? Valakinek le kellett volna állítania, amit műveltek, kimondania, mit tesznek maguk helyett!

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük