Kovid. A második hullám kilencszer volt agresszívebb a fertőzések számában az elsőnél, a harmadik pedig a másodikhoz képest 160 százalékkal

 

Kásler Miklós emberierőforrás-miniszter a Spirit FM-nek adott interjúban közölte: jelenleg 0,76 a koronavírus reprodukciós tényezője, ami azt jelenti, hogy lecsengőben van a harmadik hullám. A tárcavezető szerint a második hullám kilencszer volt agresszívebb a fertőzések számában az elsőnél, a harmadik pedig a másodikhoz képest 160 százalékkal.

“Volt olyan kórház, ahol az intenzív osztályon lévők 80 százalékát elveszítették, máshol ez csak 50 százalék volt” – mondta Kásler az intenzív osztályok halálozási statisztikáiról.

A miniszter szerint ez olyan rendkívüli terhelést jelentett az egészségügyi dolgozók számára, amit “nem lehet egyetlen éjszaka kipihenni”, de szerinte mindenki ki fog tartani, amíg a körülmények lehetővé nem teszik a szabadságot. “Én fogom őket küldeni. És már azon gondolkodom, hogy lehetne szabadságra, pihenésre valami továbbit, valami extrát kínálni” – mondta.