A JÁRVÁNY MIATT FELSZÁMOLJA MISKOLCI LEÁNYVÁLLALATÁT A LUFTHANSA TECHNIK

A beruházást a koronavírus-világjárvány miatt tavaly októberben már felfüggesztette a cég, a kialakult helyzet miatt most még szigorúbb intézkedést kellett meghozniuk.

A Lufthansa Technik a világjárvány légiközlekedésre gyakorolt tartós hatása miatt felbontja a tervezett beruházásnak otthont adó ingatlan megvásárlására vonatkozó szerződéses megállapodást és felszámolja a korábban tervezett hajtóműalkatrész-javító bázisát Miskolcon – jelentette be péntek délután a cég. Közleményében leszögezik: a Lufthansa Technik és leányvállalatai soha nem látott kihívásokkal küzdenek a koronavírus-járvány légiközlekedésre gyakorolt tartós hatása miatt.

Emlékeztetnek, a likviditás védelme érdekében a társaság 2020 októberében már meghozta döntését arra vonatkozóan. hogy – a 2021-re tervezett – Lufthansa Technik Miskolc fejlesztését nem lehet az eredeti tervek szerint folytatni, valamint a kialakult helyzet egyértelműen lehetetlenné tette a korábban felvett, helyi munkavállalók további foglalkoztatását is. Erről egyébként korábban lapunk is beszámolt arról pedig itt írunk, hogy hogyan hatott az iparra a világjárvány, az elmúlt év

– A 2021-ben is tovább folytatódó válság hatása várhatóan a teljes légiközlekedés, – ezáltal a repülőgép karbantartó-, javító- és nagyjavító iparág – hosszú távú kilátásait is érinti, ebből adódóan a vállalat kénytelen volt még szigorúbb intézkedéseket mérlegelni, így vált szükségessé a Lufthansa Technik Miskolc fejlesztésének felszámolása. Mivel nem várható, hogy a repülőgép karbantartó- és javító iparág belátható időn belül ismét eléri a vírus előtti piaci helyzetét, a Lufthansa Technik Miskolc beruházást sajnos már nem lehet megvalósítani – szögezik le. 

„Nagyon sajnáljuk a döntés Miskolc városára és a helyi partnereinkre gyakorolt hatását.” – mondta Michael Kirstein, a Lufthansa Technik hajtómű szervízelésért felelős üzemeltetési alelnöke. „Szeretnénk köszönetünket és elismerésünket kifejezni Miskolc önkormányzatának és a Miskolc Holdingnak, amiért kezdettől fogva a mai napig nagy elkötelezettséggel, kiemelkedő szakértelemmel és hozzáértéssel támogatták projektünket ebben a rendkívül nehéz időszakban is. Ha a piac új perspektívákat kínál számunkra, ismét Miskolcra fogunk fókuszálni rendkívüli vonzereje, korszerű infrastruktúrája, valamint az iskolák és az egyetemek átfogó támogatása miatt.”