Kohányi. Az avasi háromszoros gyermekgyilkos és más esetek
Budapest, 1982. január 14. Kohányi Ferenc háromszoros gyermekgyilkossággal vádolt személy az ítélet kihirdetése közben őrei között a Legfelsőbb Bíróságon. MTI Fotó: Manek Attila

ritkanlathatotortenelem.hu huszonnégy fotót tett közzé az MTI Fotóarchívumából, amik a szocialista Magyarország nagy port felvert bűnügyeihez köthetőek. A fotók mellett a hátborzongató bűnesetekről is mesél a szerző, köztük egy horrorba illő miskolci esetet is:

Budapest, 1982. január 14. Kohányi Ferenc háromszoros gyermekgyilkossággal vádolt személy az ítélet kihirdetése közben őrei között a Legfelsőbb Bíróságon.
MTI Fotó: Manek Attila

Egy felfoghatatlanul rettenetes eset, ami a maga idejében felborzolta a közvéleményt. Kohányit elhagyta a felesége, ezért bosszúból lakhelyükön – a miskolci Avas-lakótelepen -, egy tízemeletes ház tetejéről egymás után dobta le három gyermekét, akik szörnyethaltak.

Kohányit felakasztották Miskolcon, ezzel az utolsó kivégzett lett Borsod megyében.

Az olvasók figyelmébe ajánljuk az eredeti írást is, amit ezen a linken érhetnek el. Az avasi gyerekgyilkos esete mellett bemutatásra kerül többek között a hírhedt mártfűi rém, rendőrgyilkosság és még nyilasper is. A történelmünk sötét korszakát is érdemes ismerni, hogy a jelenben meg tudjuk előzni ezeket a szörnyű bűncselekményeket.