Gulyás: Szombaton nyithatnak a teraszok, 11-től kezdődik a kijárási tilalom

Valószínűleg holnap elérjük a 3,5 millió beoltottat, ezért a tervek szerint szombaton nyithatnak a teraszok, mondta Gulyás Gergely miniszter a kormányinfón, ahol továbbra sem lehet élőben kérdezni, az írásban beküldött kérdésekből szelektálnak.

A teraszok a boltokhoz hasonlóan fél 10-ig lehetnek majd nyitva, a kijárási tilalom 11 órára módosul. Függetlenül attól, hogy mikor nyithatnak meg az éttermek belső terei, a májusi bértámogatás mindenképp jár a szektornak.

Jövő héten a 4 milliós és a 4,5 milliós átoltottságot is elérhetjük, az ehhez társított lazításokról Orbán Viktor fog beszámolni a napokban. Gulyás szerint a társadalmi immunitáshoz 6 millióra van szükség. Aki most regisztrál, 1-2 héten belül megkaphatja az oltást. Elismételte a szerdai bejelentést, miszerint 70 ezren online foglalhatnak időpontot jövő hétre. Ha beválik a rendszer, később is használni fogják.

A kormány szerint helyes döntés volt hétfőn megnyitni az óvodákat és az iskolák alsó tagozatait. Az óvodások 60, az iskolások 75 százaléka jelent meg aznap, azóta egyre növekszik ez az arány.