Miskolc. Akár 40 százalékkal is csökken egyes járatokon a szolgáltatás színvonala a tavaly szeptemberihez képest
… ez derül ki az MVK szombattól érvényes új menetrendjéből. Bekövetkezik az, amitől tartott a szakma: a drasztikusan megritkított menetrend állandósul.

Április 19-étől, hétfőtől nyitnak az alsó tagozatosoknak az általános iskolák, a kisebbeknek az óvodák.

A Városi és Elővárosi Közlekedési Egyesületet (VEKE) már a múlt héten felvetette Facebook-bejegyzésében, hogy aggódnak, mert bizonyos jelek szerint nem sok jóra lehet majd számítani a Miskolci Városi Közlekedési (MVK) Zrt.-nél.

Hétfőn több ezer alsós diák és a szüleik, valamint az óvodások és szüleik indulnak majd iskolába. Az MVK szerdán közzétette az április 17-étől érvényes menetrendet, amely a VEKE tegnapelőtti posztja szerint be is igazolta az aggodalmukat: egyes vonalakon akár 40 százalékkal is csökkent a szolgáltatás színvonala a tavaly szeptemberihez képest.

Megvillantott tervek

De kezdjük a VEKE múlt heti bejegyzésével: „Az óvodák, iskolák nyitnak, az MVK zár április 19-én: eljött az óránként egyszer közlekedő járatok korszaka Miskolcon. Az MVK hivatalos menetrendi applikációjába elkezdték feltölteni a napok múlva életbe lépő drasztikusan kiritkított, hosszú távra tervezett menetrendet, amelytől hónapok óta tartani lehetett. (Az MVK az elmúlt évben és idén is többször módosította a menetrendet, és az esetek többségében ritkították a járatokat arra hivatkozva, hogy nincsenek utasok. A többszöri módosítások során nem utalt arra a vállalat, hogy valaha is sűríteni akarja a járatokat – a szerk.) A félelem pedig nem volt alaptalan: napközben és hétvégén délután óránként közlekedő járatok sokfelé, még a több tízezres Avasra is, ugyanekkor félóránként közlekedő gerincvonali járatok. Lehet szemezgetni a menetrendekből, és még messze nem teljes a kép, a viszonylatok többségének menetrendje még nem került ki, de gyanús, hogy az sem lesz sokkal jobb”, olvasható.

„A legsötétebb kor- szakát éli az MVK, és ehhez asszisztál a város és a holding vezetése is”


– VEKE

Utaltak a korábban többször hangoztatott érvre, hogy a járatritkítás nem old meg semmit, csupán egy alacsonyabb szolgáltatási szint mellett keletkezik a korábbihoz hasonló nagyságrendű veszteség. „Nagyon szomorú, ha a felügyelőbizottság, a Miskolc Holding Zrt. és a városvezetés mégis hagyja ezt megtörténni, az MVK dolgozói pedig asszisztálnak hozzá”, tette hozzá a VEKE.

boon.hu