Ismét változik a miskolci autóbuszok és villamosok menetrendje

A kormányzati intézkedésekhez igazodva ismét változik a miskolci autóbuszok és villamosok menetrendje. Április 17-étől a rendkívüli menetrendet egy bővített tanszünetire cserélik – erről közleményben tájékoztatta a Miskolc Városi Közlekedési Zrt. (MVK) lapunk szerkesztőségét.

A közlekedési cég felhívja arra is a figyelmet, hogy a megjelenő új menetrend a tanulmányi időszakban és a tanszünetben érvényes menetrendet is tartalmazza, és a veszélyhelyzetben alkalmazott korlátozó intézkedések függvényében fogják alkalmazni ezt vagy azt.
A változás a jelenlegihez képest 216 többletjáratot jelent munkanapokon a reggeli és délutáni csúcsidőszakban. A legszembetűnőbb változás, hogy az autóbuszok hajnal 4-től este 11 óráig, a villamosok hajnal 3-tól szintén este 11-ig közlekednek majd. Az üzemidő-változás miatt felszabaduló járatok napközben közlekednek, így is elősegítve a csúcsidőszaki járatsűrítést. A járművek kihasználtságát folyamatosan figyeli majd az MVK. Amennyiben ez eléri az ötven százalékot, rásegítőjáratokat indítanak.

A tanulmányi időszakban és a tanszünetben érvényes menetrendet a veszélyhelyzetben alkalmazott korlátozó intézkedések függvényében fogják alkalmazni.

minap.hu