Miskolc elveszítette nagyváros jellegét
…azáltal, hogy korábban soha nem hitt szintre vágta vissza közösségi közlekedési szolgáltatását-írja a VEKE.
Az MVK szerda délután hozta nyilvánosságra a most szombattól életbe lépő, „új alapokra helyezett” menetrendjét (https://www.mvkzrt.hu/…/tanszuneti-idoszakban-ervenyes…), amelyet megtévesztően tanszüneti menetrendnek hív. Ez azonban nem keverendő össze azzal, amely az őszi tanítási szünetben, vagy idén február 1-től egy hónapig volt életben. Az új alapokra helyezés az MVK-nál azt jelenti, hogy ezentúl a viszonylatok jelentős része a csúcsidőket kivéve csupán óránként fog közlekedni, valamint több viszonylat teljesen meg is szűnik.
A durva ritkítás előjeleiről korábban már mi is írtunk: https://www.facebook.com/vekehu/posts/10157709950201987
A járatritkítás mértékét érzékeltetendő összehasonlítottuk néhány viszonylat új munkanapi menetrendjét a tavaly őszi menetrendhez képest. (Piros X-ekkel jelöltük a megszűnő járatok óránkénti számát) Néhány gerincvonal kivételével hétvégén – a délelőtt kivételével – az órás ütem lesz általános a teljes hálózaton.
Ez a menetrend a ritka követési időkön kívül annyi sebből vérzik a hangolások hiányától kezdve a megszüntetett garantált csatlakozásokon keresztül az ütemekből kilógó vagy egyenesen teljesen ütemtelen indulásokon keresztül, hogy azt több oldalban lehetne csak kifejteni.
A város leépítéséért a felelősséget azok viselik akik ezt a borzadályt kitalálták, keresztülvitték és bevezették.
A teljes új menetrend itt tekinthető meg: https://www.mvkzrt.hu/…/mk_2021_04_17_tanulmanyi_es…
Fotó: Archív. Miskolc korábbi polgármestere