Több videóriport is felkerült az internetre a köztévé Híradójából, melyekkel azt próbálják bemutatni, hogyan zajlik a koronavírus harmadik hulláma elleni küzdelem.

Az utóbbi napokban az itthoni közbeszéd egyik fontos témája volt, hogy több médium is azt kérte, oldják fel a kórházakban a forgatási tilalmat, hogy bemutathassák, milyen állapotok uralkodnak a koronavírus harmadik hullámában. Ehhez csatlakozott Zacher Gábor toxikológus is.

Magyar Nemzet – talán pont erre reagálva – tett közzé egy gyűjtést az M1 Híradójának kórházakban készített anyagaiból. Szegeden az Egyetemi Kórház Járványügyi Ellátójának igazgatója, Pető Zoltán nyilatkozott arról, hogy vannak napok, amikor napi hatvan beteg is érkezik.

A Honvédkórházban készült riportban arról jelentett a közhíradó, hogy az intenzív osztályon 55, míg a COVID-belgyógyászati osztályon majdnem száz beteg fekszik. A videón megszólaló szakorvos szerint elengedhetetlen, hogy növekedjen az átoltottság.

Készült egy felvétel a tavaly Kiskunhalason kifejezetten a koronavírus miatt létesített járványkórházban is, amelynek az első hullámban még nem volt akkora szerepe, a beszámoló szerint azonban jelenleg szinte teljesen megtelt.

Szó van benne arról is, hogy az itt dolgozó orvosok kidolgoztak egy újfajta terápiás módszert, aminek köszönhetően az invazív lélegeztetésre kerülő betegek halálozását a felére csökkentették.