Egy jó nagy gödörben épül az ötcsillagos Grand Hotel Tokaj

Zökkenőmentesen zajlik az ötcsillagos Grand Hotel Tokaj építése

A Minaro Hotel Tokaj***** – Tokajnak és a közeli térségének az első prémium kategóriás nagyméretű hotele – 2022 tavaszára készülhet el a tervek szerint, derül ki a zemplen.hu beszámolójából.

A hotel alapkövét idén márciusban tették le. A projektet a Szepesi család és az Appeninn Nyrt. közösen valósítja meg. A tokaji Csurgó-völgy mintegy 10 hektáros területén, egy korábbi bánya helyén megvalósuló ötcsillagos, tematikus szálló a hazai szállodapiacon már tapasztalattal rendelkező dr. Szepesi Richárd, valamint a Dreamland Holding Zrt.-ben idén nyáron többségi tulajdonrészt szerző ingatlanpiaci társaság, az Appeninn Nyrt. közös fejlesztéseként valósul meg. Az elmondásuk szerint a világjárvány ellenére is a terveknek megfelelő ütemben halad a kivitelezés.

A tokaji önkormányzat tavaly novemberében Szepesinek a Tokaj név használatáért fizetendő 4 millió forint helyett csak 200 ezer forintot kellett megfizetnie, a fennmaradó 3,8 millió forint befizetésére pedig 3 év fizetési halasztást kapott a képviselő-testülettől. Továbbá Szepesi a Magyar Turisztikai Ügynökség (MTÜ) által indított Kisfaludy hotel- és panziófejlesztési program keretében összesen közel 6 milliárd forint vissza nem térítendő állami támogatást kapott balatoni és tokaji szállodák építésére, amiből a Grand Hotel Tokaj beruházására 2,9 milliárd forint pályázati pénz jutott.