Minden nyolcadik magyar munkavállalónak felmondtak az egy évvel ezelőtti munkahelyén – derül ki a HR Portál online felméréséből, amelyet március 16. és április 5. között 1063-an töltöttek ki. A nem reprezentatív kutatás során arra voltak kíváncsiak, hogy milyen állapotban vannak az emberek egy évvel azután, hogy Magyarországon bevezették a korlátozásokat a koronavírus-járvány miatt.

Ami az elbocsátásokat illeti,

A FELMÉRÉST KITÖLTŐK 12,5 SZÁZALÉKÁNAK MONDTAK FEL A MUNKAHELYÉN AZ ELMÚLT EGY ÉVBEN, ÉS BÁR 6 SZÁZALÉK AZÓTA MÁR TALÁLT ÚJ ÁLLÁST, 6,5 SZÁZALÉKNAK TOVÁBBRA SINCS MUNKÁJA.

A válaszadók 78 százaléka ugyanott dolgozik, ahol előtte, 10 százalék pedig önszántából váltott.

A legtöbb magyar számára a bizonytalanság okozta a legnagyobb gondot, 58 százalék válaszolta azt, hogy hiányolja a hosszú távú tervezés lehetőségét, de sokaknak a szórakozási lehetőség is hiányzik, ahogy az elszigetelődés és a társas kapcsolatok beszűkülése is problémát jelent.

A pandémia alaposan megváltoztatta a munkahelyi szokásokat is, a munkavállalók egyharmada otthonról dolgozik, a 38 százaléka naponta bejár, míg 29 százalék csak részben. Érdekesség, hogy

A VÁLASZADÓKNAK CSAK A 13 SZÁZALÉKA VÁRJA A VISSZATÉRÉST AZ IRODÁBA, 19 SZÁZALÉK PEDIG EGYÁLTALÁN NEM SZERETNE ÚJRA BEJÁRNI.

Azok, akik otthonról dolgoznak, sokan (45 százalék) elégedettek munkaadójuk támogatásával, vagyis mindent megkapnak a cégüktől, hogy zavartalanul elláthassák munkájukat. A felmérést kitöltők 24 százaléka viszont úgy véli, magára hagyták.

A munkakedv azonban egyáltalán nem csökkent az elmúlt egy évben, a motiváltságot mérő indexen a válaszadók 40 százaléka 8 és 10 pont közötti értéket adott, igaz, az energiaszintet tekintve csak 29 százalék értékelt hasonlóan magas pontszámmal.