A DVTK labdarúgó csapata a hétvégi zalaegerszegi vereségével nehéz helyzetbe került

A bajnokságból még hat forduló hátra van, így továbbra is van esély az NB I.-es tagság meghosszabbítására, de ehhez győzelmekre lesz szükség a következő hetekben. Sántha Gergellyel, a DVTK elnökével a dvtk.hu oldalon készült interjú.

A téli szünetet követően a Ferencváros legyőzésével biztatóan vágtak neki a tavaszi menetelésnek, de az utóbbi időben ismét megtorpant a csapat. Hogyan látja az elmúlt hetek történéseit?

A zalaegerszegi vereséggel rendkívül nehéz helyzetbe került a csapat. Habár az egész 2020/2021-es szezon eredményei elmaradtak a várakozástól, az új tulajdonosi kör érkezésével az anyagi lehetőségeink megváltoztak és télen sokat tettünk annak érdekében, hogy reális esélyünk legyen a bennmaradás kiharcolására. Soha nem érkezett még egyszerre ennyi minőségi labdarúgó a DVTK-hoz egy átigazolási időszak alatt. Igyekeztünk az új szakmai stáb minden kívánságát teljesíteni. A klubnál mindent alárendeltünk az első csapat szereplésének, mindenki teljes erőbedobással látott munkához, és a tavaszi rajtnál úgy tűnt ennek meg is lett az eredménye, hiszen mi vetettünk véget a bajnok Ferencváros hosszú ideig tartó hazai veretlenségi sorozatának. Az utóbbi időben azonban ismét elmaradtak a győzelmek, ami természetesen minden szurkolót aggodalommal tölt el.

Mi hiányzik a győzelmekhez?

A szakmai stáb minden tudását latba vetve az NB I.-es tagságunk meghosszabbításán dolgozik. Amit a tulajdonos és a klubvezetés tud tenni az az, hogy ahogyan eddig is, ezután is megteremtjük a feltételeket a jó szerepléshez. Ez a mostani helyzetben kifejezetten igaz, így a feltételek hiánya egészen biztosan nem akadályozza, hogy a csapat a pályán a jelenleginél lényegesen jobb eredményeket érjen el. A DVTK-nál rendelkezésre álló kereteket természetesen a szakmai stábnak és a labdarúgóinknak kell megtölteniük tartalommal a pályán. Egy biztos, a járványhelyzet a legtöbb magyar klubhoz képest bennünket abból a szempontból hátrányosabban érintett, hogy nálunk a hazai mérkőzéseken több ezer szurkoló biztatná a stadionban a csapatot és ez talán pont annyi plusz pontot jelentene, amennyi ahhoz kellene, hogy biztosan bent maradjunk.

Mindenki bízik az élvonal kiharcolásában, de van terv arra az esetre, ha ez mégsem sikerül?

Természetesen egy komoly klubnál minden forgatókönyvre előre fel kell készülni, és nincs ez másként nálunk sem. A tulajdonos és a klubvezetés azért erősítette meg tavasszal a csapatot, hogy jó esélyünk legyen a bennmaradásra és a következő bajnokságban már olyan keretünk legyen, amelynek a bajnokság felétől csak előre kell tekintenie a tabellán és nem hátrafelé. Hosszú távon pedig a cél az, hogy a csapatunk ott szerepeljen, ahová a szurkolóink már most is várják, vagyis a mezőny első felében. Mégis amennyiben a legrosszabb eset következik be, és a csapat a második vonalba kényszerül, akkor a tulajdonos és a klubvezetés célja egyértelmű, az azonnali visszajutás. Ezért, ha a klubban lesznek is változások, a csapat költségvetése ebben az esetben sem fog csökkenni, továbbra is az első osztálynak megfelelő marad. Viszont nem szeretném az ördögöt a falra festeni, 10 éve folyamatosan a legjobbak között szerepelünk, ilyenre csak egyszer volt példa a klub történetében, még a ’70-es, ’80-as évek aranycsapata idején, ezért még egyszer hangsúlyozom, a klubnál mindent annak rendelünk alá, és a klub minden munkatársa azon dolgozik, hogy jövőre is az ország legjobb 12 csapata között szerepeljünk.