Skip to content

Elegem van abból, hogy nem beszélhetek őszintén a leszbikus filmszerepemről

Elegem van abból, hogy nem beszélhetek őszintén a leszbikus filmszerepemről

Az Oscar-díjas színész arról is beszélt egy interjúban, hogy Hollywoodban még mindig rengetegen rettegnek attól, nehogy kiderüljön a szexuális irányultságuk.

Megszámlálni sem tudom, hány olyan fiatal színészről tudok – néhányan ismertek, néhányan pályakezdők –, akik rettegnek, nehogy kiderüljön a szexuális irányultságuk, mert akkor nem kaphatnának több heteró szerepet. Ez rohadtul nem oké

– mondta Kate Winslet Oscar-díjas színész a The Sunday Timesnak adott interjújában.

A színész beszélt egy olyan esetről is, amikor egy ismert színész leszerződött egy hollywoodi ügynökkel, aki azonnal azt tanácsolta neki, „jobb, ha nem hirdeti”, hogy biszexuális. Winslet szerint ez a stigma az, ami mind közül a leginkább érinti a férfi színészeket.

„Hollywoodnak le kéne állnia azzal a hülyeséggel, hogy kérdés legyen, vajon játszhat-e valaki heterót annak ellenére, hogy meleg.

Ennek szinte illegálisnak kellene lennie.

Ehhez képest hihetetlen, hogy milyen szinten elterjedt ez a nézet.” Winslet azt is hozzátette, az sem teljesen problémamentes ügy, hogy sokak szerint a meleg szerepeket meleg színészeknek kell játszaniuk, ugyanis sokan úgy döntenek – akár személyes okokból, akár félelemből –, hogy nem bújnak elő melegként, „És ehhez senkinek nincs is semmi köze.”https://hvg.hu/elet/20210406_Kate_Winslet_Elegem_van_abbol_hogy_nem_beszelhetek_oszinten_a_leszbikus_filmszerepemrol



               

Figyelem! Az alábbi, a cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem az eszakhirnok.com nézeteit tükrözik. Mi a hírt/eseményt közöljük, a kommenteket nem tudjuk befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.



Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük