Mutatok néhány papírlapot, a Boldog István és társai elleni vádirat első három oldalát…
Hadházy Ákos
ÍGY ŐRZI POLT PÉTER A FIDESZ HATALMÁT
Mutatok néhány papírlapot, a Boldog István és társai elleni vádirat első három oldalát. Több dolog is kiderül belőle, de a legfontosabb: az ügyészség a kétharmad biztosítása érdekében hagyta szabadlábon a vesztegetés elfogadásával vádolt képviselőt. Bűntársai közül F. Perta (volt megyei közgyűlési alelnök) és K. Péter is eltöltött a nyomozás kezdetén három hónapot előzetes letartóztatásban, a neki (a vád szerint) 20 millió forintot átadó M. Róbert pedig szintén volt mintegy két és fél hónapot rács mögött. Ki maradt szabadlábon? Aki az egészet szervezte, akinek a kenőpénzt átadták és akinek lehetősége volt bizonyítékokat eltüntetni: Boldog István.
Már a vádlottak felsorolásából látszik, hogy az ügyészségnek eszébe sem jutott felgöngyölíteni az egész bűnszervezetet, megelégedtek néhány cserkeszőlői és kunszentmártoni projekt vizsgálatával – pedig a Boldog-féle hálózat az egész választókerületet az uralma alatt tartotta.
A jó hír az, hogy a választók nem teljesen hülyék: Boldog István és a Fidesz hiába támogatta a VIII. rendű vádlottat, Cserkeszőlő korábbi alpolgármesterét, hogy ő legyen a falu első embere, a 2019 őszi választáson sima vereséget szenvedett. Jó hír ez, mert azt mutatja, hogy a szemérmetlen lopás igenis zavarja az embereket, és időnként ezt meg is üzenik a helyi kiskirálynak!https://www.facebook.com/hadhazyakos/