Miskolc. A DK kivenne közel egy milliót Veres Pali zsebéből

A DK álláspontja az, hogy a Fidesz-kormány által felajánlott kuratóriumi tagságot Veres Pál polgármester nem utasíthatta el, azonban elvártuk volna, hogy döntése előtt konzultáljon erről az őt támogató pártokkal.

A Demokratikus Koalíció nem ért egyet az egyetemek, és így a Miskolci Egyetem privatizálásával sem, mert ezeket egyértelműen kilopták a közös tulajdonunkból. Nem kétséges, hogy a Fidesz saját magának szervezte ki a felsőoktatási intézményeket: így rengeteg pénz és ingatlan kerül a birtokukba; miniszterek, államtitkárok kapnak kuratórumi pozíciókat, miközben a kormány álságosan és folyamatosan a függetlenségről beszél. A Fidesznek a függetlenség azt jelenti, hogy elveszi tőled, és odaadja magának.
Biztosak vagyunk benne, hogy a polgármester a város érdekeit és az egyetemi autonómia helyreállítását fogja képviselni a kuratóriumban. Ennek érdekében azt kérjük Veres Pál polgármestertől, hogy kuratóriumi tevékenysége legyen átlátható, folyamatosan tájékoztassa a miskolci közgyűlést, a miskolciakat, és bízunk abban, hogy a pozícióért kapott tiszteletdíját jótékony célokra ajánlja föl.
A Demokratikus Koalíció miskolci elnöksége